Tips voor huis verkopen

0
840
tips huis verkopen
tips huis verkopen

Wil je om welke reden dan ook je woning verkopen? Dan wil je er ongetwijfeld de beste prijs voor krijgen. Zodoende zijn tips voor je huis verkopen zeker welkom. Daar kun je gemakkelijk zelf veel aan doen, of je je huis nu zelf verkoopt of er een makelaar voor onder de arm neem. Je huis verkopen aan de beste voorwaarden, hoe pak je dat aan? Met onderstaande tips voor huis verkopen ben je ongetwijfeld een flink eind op de goede weg.

Home staging

Hoorde je nog nooit van home staging? Makelaars kennen deze term des te beter. Zoals het zo dikwijls gebeurd, kwam home staging vanuit Amerika overgewaaid. Het is de kunst je woning zo vlug mogelijk en aan de beste financiële voorwaarden te verkopen.

Bekijk je woning als koper

Bekijk je woning als koper als je het aan de beste prijs wilt verkopen. Tips voor huis verkopen kun je krijgen van een professionele home stager. Als je met enkele belangrijke factoren rekening houdt, kun je dat gemakkelijk zelf. Dat doet je veel geld besparen.
Wees zo objectief mogelijk. De eerste indrukken die je als koper van een woning krijgt, zijn doorslaggevend. Hou daar dus zeker rekening mee. Je moet de kandidaat koper zover krijgen dat hij of zij binnen in je woning een kijkje komen nemen. En dat hangt in belangrijke mate af van wat ze buiten te zien krijgen.

Goed onderhouden woning met groen decor

Een goed onderhouden woning met een recent laagje verf, gelegen in een groen decor scoort altijd hoog bij kandidaat kopers. Vergeet bij dit totale plaatje zeker de achterkant van je woning niet. Een mooie voortuin, een goed onderhouden voorgevel en een verwaarloosde aanblik achteraan doen de verkoop van je woning zeker in ‘t water vallen. Geef je woning een grondige schoonmaakbeurt, maak alles vast wat los hangt of ligt, en vergeet zeker je voordeur niet. Dat is voor jou als eigenaar wellicht een verwaarloosbaar detail, maar dat is niet zo voor mogelijke kopers. Recent onderzoek toonde immers aan dat zowel de eerste als de laatste indrukken mogelijke kopers van je woning zich het langst blijven herinneren en dus van doorslaggevende aard zijn.

Opgeruimd staat netjes

Vergeet bij dit alles uiteraard het interieur van je woning niet. Zorg er voor dat ook binnen alles netjes is vooraleer je kandidaat kopers ontvangt. Probeer een zo neutraal mogelijk beeld van je interieur te realiseren. Kun je tegen de komst van de eerste bezoekers je meubels en zoveel mogelijk andere zaken verhuizen? Twijfel dan niet en doe dat. Is je interieur dringend aan een grondige opfrisbeurt toe? Kies dan voor zachte kleuren. Wit doet het daarbij uitstekend. Hou je rekening met deze tips voor huis verkopen, dan zal je verrassend vlug een nieuwe eigenaar voor je huis vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in