TV meubel flatscreen

0
1170
tv meubel flatscreen
tv meubel flatscreen

Vrijwel iedereen wil en heeft tegenwoordig een flatscreen tv. In een rap tempo zijn de televisies ontwikkeld. Van een grote beeldbuis, naar ultra platte tv’s en tegenwoordig ook al licht krommende tv’s. De tv’s krijgen ook een steeds beter design, maar nemen vaak ook meer ruimte in. De tv’s worden steeds groter, waardoor ze ook opvallender worden. Maar wat doe je met zo’n flatscreen in je woonkamer? Je kunt hem ophangen of wegzetten, maar ook hier zijn verschillende mogelijkheden in. Vandaag gaan we dieper in op tv meubelen voor flatscreen tv’s.

flatscreen tv
flatscreen tv

Flatscreen audio tv meubel design

Al ons meubilair wordt steeds meer design. Alles moet kloppen, modern zijn en in een strakke inrichting passen. Bij een mooie flatscreen tv hoort eigenlijk ook een goed audio systeem. Gelukkig zit daar ook een flinke ontwikkeling in. Voorheen had een goed audio systeem zeker 5 à 6 boxen nodig voor een goed surround geluid. Tegenwoordig is vaak een soundbar met extra basbox genoeg. Maar hoe veel boxen het ook zijn, een mooie opstelling van de audio bij het tv meubel is een vereiste. Audio en tv zijn vaak van zichzelf al design, dus kan men makkelijker kiezen voor een open audio tv meubel. Het geluid komt daarbij goed tot zijn recht en de apparatuur maakt het design compleet.

TV meubels hoogglans

Een belangrijke trend die we het komend jaar verder teruggaan zien zijn de hoogglans tv meubels. Hoogglans wit en zwart zijn de belangrijkste kleuren. De audio en tv apparatuur komt hier mooi op tot zijn recht. Het is wel belangrijk dat je hoogglans meubelen goed schoonhoud. Kringen van glazen zie je bijvoorbeeld extra duidelijk op hoogglans meubels. Een open hoogglans tv meubel die je eventueel op kan hangen is helemaal in. Dit worden zogenaamde zwevende tv meubels genoemd.

Zwevende tv meubels

Wat is een zwevend tv meubel eigenlijk? Een traditioneel tv meubel wordt op de grond gezet, waarop de tv wordt geplaatst, waarin de apparatuur zoals dvd-speler en spelcomputers worden gezet en waar ruimte is voor audio apparatuur. Moderne tv meubels kunnen ook opgehangen worden aan de wand. Dit is een beetje vergelijkbaar met het ophangen van de tv zelf. Het meubel wordt aan de wand bevestigd, waardoor het lijkt alsof deze zweeft in de woonkamer. Dit geeft een gaaf ruimtelijk zicht in de woning. Je moet er wel voor zorgen dat alle kabels netjes worden weggewerkt, zodat die niet onder het meubel uitkomen. Veel mensen lossen dit op door kabelgoten in de wand zelf te maken, voordat de muren in zijn geheel worden afgewerkt. Zo heb je helemaal geen last meer van zichtbare kabels. Een mooie woninginrichting valt of staat met de afwerking en het design van de meubels en apparatuur die je gebruikt.

tv meubel
tv meubel

Welke voorkeur geef jij bij het plaatsen van je flatscreen tv? Hang je de tv zelf op, plaats je hem op een tv meubel of hang je het tv meubel op waarop de tv geplaatst wordt? Er zijn tal van mogelijkheden zoals je hierboven kunt lezen. Wij zijn benieuwd naar jouw mening hierover!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in