5 tips voor het voorkomen van glasschade

0
806
schade aan glas
schade aan glas

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is niet altijd mogelijk om van tevoren maatregelen te treffen om schade te voorkomen. U weet immers nooit wat er gaat gebeuren en u kunt in uw leven niet met elk risico rekeninghouden. Glasschade? Bel een glaszetter. Maar voordat het zover is, kunt u wellicht waarde halen uit deze 5 tips voor het voorkomen van glasschade.

Dubbel glas plaatsen

Indien uw woning nog voorzien is van enkel glas, dan kunt u glasschade voorkomen met het plaatsen dubbel glas of misschien zelfs driedubbel glas. Meerdere lagen glas achter elkaar zijn moeilijker te breken en daardoor neemt de kans op glasschade dus ook af.

Deuren met getint glas

Veel gevallen van glasschade zijn het gevolg van mensen die niet zien dat zij voor een glasplaat staan. Dit is vooral een probleem bij glazen deuren. Men ziet niet dat de deur gesloten is en loopt hier in volle vaart tegenaan. Dit is te voorkomen door voor uw deuren te kiezen voor getint glas.

Glas stevig in kozijnen

Om glasschade te voorkomen zijn ook de kozijnen zeer belangrijk. Indien het glas mooi stevig in de kozijnen zit, dan zal deze niet snel breken. Als de glasplaat iets in het kozijn kan bewegen, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat een breuk zich voordoet.

Glasschade
Glasschade is zeer vervelend

Geen risico’s naast de ramen

Hoewel u nooit alle risico’s kunt uitsluiten, kunt u wel proberen om de grootste risico’s uit de omgeving van uw ramen te mijden. Een potje voetballen kan je beter op een grasveldje verderop in de straat doen dan recht naast de ramen.

Meer planten in de tuin

Glasschade bij een woning ontstaat in de meeste gevallen wanneer iets onverwachts tegen de ramen komt vliegen. Het risico hierop kan u enigszins voorkomen door meer planten in de tuin te zetten. Er is dan geen vrije baan meer naar het raam, omdat op verschillende plekken geblokkeerd wordt door de takken van een plant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in