Beveilig uw woning met deze tips

0
731
beveiliging woning
beveiliging woning

Uzelf echt comfortabel voelen in uw woning is niet alleen afhankelijk van de meubels die u voor de woonkamer of slaapkamer heeft gekozen. Het is ook belangrijk dat u zeker weet dat de woning goed beveiligd is tegen inbrekers en andere indringers. Met deze tips van de Slotenmakeramersfoort.nl kunt u uw woning optimaal beveiligen zodat u thuis een veilig en comfortabel gevoel kunt ervaren.

Gebruik keurmerk sloten

Dat de deuren en ramen van uw woning voorzien zijn van sloten, is nog geen garantie dat deze ook echt inbrekers buiten de deur kunnen houden. Een geoefende inbreker kan een slecht beveiligd slot in luttele seconden openkrijgen. Als u de garantie wel wilt hebben, dan adviseert de slotenmaker het gebruik van sloten met een keurmerk. De beste optie is een drie sterren SKGB-certificering voor het slot.

Camerabeveiliging installeren

Als een woning beveiligd is met camera’s dan zal een inbreker wel twee keer nadenken voor hij bij een pand naar binnengaat. Zelfs als hij ongemerkt met de woninginbraak wegkomt is er namelijk nog altijd een kans dat hij op basis van de camerabeelden gepakt wordt voor zijn misdrijf. Bovendien is de pakkans op heterdaad ook een stuk hoger. Een voordeel is dat camerabewaking de laatste jaren fors goedkoper is geworden.

camera
Camerabeveiliging is belangrijk voor een veilige woning.

Verlichting met bewegingssensor

Een simpele maatregel als het installeren van buitenverlichting met een bewegingssensor is uiterst effectief in het beveiligen van woningen tegen inbraken. Een inbreker zal altijd eerst proberen ongemerkt dichtbij een woning te komen om te kunnen concluderen of het veilig is om een inbraakpoging te wagen. Als bij het dichterbij sluipen plotseling een fel licht gaat branden, dan zal iemand met slechte intenties hier zeker van schrikken en in veel gevallen is dit al genoeg om hen op andere gedachte te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in