Slot kapot: slotenmaker bellen of zelf aan de slag?

0
805
sloten

We hebben allemaal weleens meegemaakt dat bij thuiskomst plotseling de sleutel niet meer soepel in het slot draait. Veel mensen negeren dit probleem en leggen zich erbij neer dat de sleutel en aantal keren heen en weer gefriemeld moet worden om het slot open te krijgen. Dit is geen slim besluit, want het stroeve draaien van de sleutel is een voorteken dat u binnenkort met een defect te maken krijgt. De sleutel kan na verloop van tijd afbreken of het mechanisme van het slot zal kapotgaan. Is het slot kapot? Gaat u dan deze slotenmaker bellen of zelf aan de slag?

Wat is er aan uw slot kapot?

Of u de slotenmaker gaat bellen of zelf aan de slag gaat is misschien afhankelijk van wat er aan uw slot kapot is. Is er bijvoorbeeld sprake van een afgebroken sleutel, maar steekt het afgebroken deel nog een klein stukje uit het sleutelgat. Dan kunt u dit waarschijnlijk wel zelf oplossen als u een knijptang en een reservesleutel heeft. Indien het interne mechanisme van het slot kapot is, dan zal het noodzakelijk zijn om de slotenmaker te bellen. Overigens kunt u het eerder beschreven probleem van de sleutel die niet meer soepel draait, wel makkelijk zelf oplossen door simpelweg het sleutelgat met een slotenspray in te spuiten.

Slotenmaker
Een slotenmaker kan je verder helpen wanneer het slot kapot is.

Redenen om de slotenmaker te bellen

Als u met een kapot slot wordt geconfronteerd, maar niet direct een oplossing voor het probleem in gedachte hebt, dan kunt u het beste meteen de slotenmaker bellen. Er zijn verschillende redenen waarom we dit kunnen aanraden. Zo zal uw probleem vele malen sneller verholpen worden en zal het slot in de meeste gevallen nog gerepareerd kunnen worden. Indien u zelf aan de slag gaat en een extra onderdeel beschadigd, dan is het misschien noodzakelijk om het slot te vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in