Ventilatieroosters, wat zijn de voordelen?

0
995
ventilatieroosters
ventilatieroosters

We profiteren er dagelijks van dat onze huizen steeds beter geïsoleerd zijn, maar het beschermen van het huis tegen weersinvloeden heeft ook een belangrijk nadeel. Het is immers belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie. Ventilatieroosters bieden in dit opzicht veel praktische voordelen, waarvan een gezond leefklimaat uiteraard de belangrijkste is.

Het belang van ventileren van een woning

Voorwaarde van het buiten de deur houden van invloeden van weer en wind is wél dat er gezorgd wordt voor voldoende ventilatie. Hier zijn veel mensen niet bewust mee bezig. Iedere ruimte heeft immers een bepaalde vochtigheidsgraad, waarvan we normaal gesproken niets merken. Een ruimte met een té hoog vochtigheidspercentage is wel merkbaar en kan nare gevolgen hebben.

Er zijn diverse handelingen die we vaak ongemerkt uitvoeren die zorgen voor overmatige condensvorming. Denk maar aan het koken, het gebruik van de wasmachine of droger en het douchen, maar zelfs door onze ademhaling ontstaat er vocht in huis.

ventileren van een woning
ventileren van een woning

Het ontstaan van condens vindt plaats wanneer een hoge luchtvochtigheid zich op een koud oppervlak gaat afzetten. Overvloedige condensvorming is zichtbaar door de lelijke vochtplekken en zwarte schimmels die kunnen ontstaan op deze kwetsbare plaatsen in een ruimte. Daarnaast ontstaat er een muffe lucht. Vooral de schimmels kunnen een ongezond leefklimaat veroorzaken.

Voordelen van ventilatieroosters

Er zijn diverse oplossingen waarvoor gekozen kan worden om de ventilatie binnen een woning te verbeteren. Eén van de meest praktische oplossingen is het plaatsen van ventilatieroosters. Deze ventilatieroosters zijn zowel op als in uw huidige kozijnen te plaatsen. Deze toepassing biedt veel praktische voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen van ventilatieroosters voor u op een rijtje:

  • Een voortdurende toevoer van verse buitenlucht
  • Geen last van regen- of windinslag
  • Insectenwerend
  • Veelzijdig toepasbaar

Ventilatieroosters zijn te plaatsen in ieder kozijn, het maakt dus niet uit of u houten, kunststof, aluminium of stalen kozijnen heeft. Er kan gekozen worden voor verschillende inbouwmogelijkheden. De roosters kunnen op een keurige manier worden weggewerkt zodat ze vanaf de buitenzijde vrijwel niet zichtbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om te kiezen om voor een zelfregelend ventilatierooster (te herkennen aan de aanduiding “ZR”) die automatisch zal sluiten bij veel wind.

Voordelige ventilatieroosters Glasdiscount

Ontdek op deze pagina ons aanbod in ventilatieroosters. Glasdiscount is al ruim 15 jaar dé marktleider in online verkoop van glas en glasproducten. Wij bestellen onze producten direct bij de fabriek. Hierdoor hebben we niet alleen korte levertijden, maar kunnen we ook zeer voordelige ventilatieroosters aanbieden. We doen onze naam dus eer aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in