De leukste verf ideeën voor de woonkamer

0
2134
verf ideeen woonkamer

We zijn constant op zoek naar manieren om uniek te zijn. Door alle hedendaagse media worden trends snel gespot en zowat uitgemolken. Als er een bepaalde stijl in het vizier komt, ligt elke winkel er binnen de kortste tijd vol mee. Zo is jouw eens zo unieke interieurstijl ineens niet zo uniek meer. Maar gelukkig zijn er meer manieren om jouw huis karakter te geven. Doormiddel van de muren verven!

Unieke verf ideeën voor de woonkamer

Wij delen de leukste verf ideeën voor de woonkamer, zodat jij een uniek element in jouw interieur kan hebben (wat bovendien niet in de winkel ligt!).

Accentmuur
De accentmuur is misschien niet de uniekste van de drie voorbeelden die we geven, maar verdient alsnog een plek op de lijst. Een ‘saai’ interieur kan helemaal opgefrist worden door een muur in een mooie accentkleur te verven. Laat deze kleur terugkomen in accessoires in de rest van de ruimte en het geheel wordt helemaal doorgetrokken. Tevens is een accentmuur de perfecte plek om kunst of frames op te hangen. Deze zijn dan als het ware gehighlight en vormen een mooi contrast met de ondergrond. Als je het helemaal gelikt wil maken kan je op de overige witte muren kunst hangen in de kleur van de accentmuur. Zo krijg je een leuk yin yang effect.

Banen
Voor de creatievelingen is het leuk om banen te verven. Kies een mooie neutrale kleur zoals bijvoorbeeld taupe, en bepaal een breedte van de verticale banen. Plak vervolgens tape op de witte muur die loodrecht omhooglopen en dezelfde afstand ten opzichte van elkaar hebben. Deze tape kan je gebruiken als richtlijn om te verven. Door het verven van verticale banen met twee complimenterende kleuren voeg je een interessant element toe aan de woonkamer. Tevens verlengt het de muur, waardoor de ruimte hoger lijkt. We raden aan om dit op één muur te doen en de rest wit te laten.

verf ideeen woonkamer

Twijfelaar
Wil je wel graag een accentmuur maar vind je het een beetje too much? In dat geval kan je kiezen voor de twijfelaar! Verf de (horizontale) helft van de muur in een andere kleur, en laat de onderkant wit. Zo creëer je het effect van lambrisering, maar dan op een minimalistische, strakke en goedkope manier! Erg leuk om hier lage kastjes tegenaan te zetten. Het geeft een interessante feel aan de ruimte.

Welke manier van verven vind jij het leukste? Ga je voor de accentmuur of de banen? Of ben jij meer een twijfelaar?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in