Verrijk je kamer met een bijzettafel

0
1018
bijzettafel woonkamer

Een leuke bijzettafel is natuurlijk nooit een makkelijke klus. U moet letten op de vorm: gaat u voor rond of vierkant? Daarnaast is het belangrijk om voor een wat grotere of een kleinere te gaan. Wilt u bijvoorbeeld veel spullen erop kwijt of alleen maar een bloem of uw drankje tijdens het kijken van een film? Verder is het nog belangrijk om erover na te denken of u een tafel wilt aanschaffen of er juist een zelf in elkaar wilt zetten. Hoe dan ook is het belangrijkste om na te gaan wat voor materiaal u mooi vindt. Kijk hierbij wat het beste bij de stijl van uw woonkamer en inrichting past.

Hout

Als allereerst is hout een materiaal dat in elke woonkamer wel volstaat. Het is klassiek en kan goed samen gaan met verschillende soorten materialen. Verder gaat het nooit kapot en is het ook zelf in elkaar te zetten met het juiste handarbeid. Denk er echter wel aan dat op hout makkelijk krassen kunnen komen.

bijzettafel in de woonkamer
bijzettafel in de woonkamer

Glas & fineer

Wat glas betreft geeft dit een levendige en lustige sfeer wat ook goed samen kan gaan met voorwerpen van verschillende soorten materiaal. Ook dit kunt u hoogstwaarschijnlijk wel makkelijk kwijt in de woonkamer. Het nadeel is echter dat glas glas blijft. Hiermee wordt bedoeld dat het makkelijk breekbaar is en voor de veiligheid misschien wel onderaan het lijstjes staat. Glas is echter wel makkelijk schoon te maken, omdat u zeer gemakkelijk de vlekken kunt spotten. Wanneer u niet van schoonmaken houdt dan kunt u dit probleem oplossen door een tafeltje van fineer te kopen. Dit materiaal is bestendig tegen verschillende soorten vette vlekken. Ideaal dus voor als u nog jonge kinderen heeft.

Marmer

Tot slot is marmer een erg mooi materiaal dat een leven lang meegaat. U hoeft dit tafeltje in principe nooit te vervangen tenzij het kapot gaat. Want ook marmer is breekbaar en kunnen makkelijk vlekken op komen. Wanneer bijvoorbeeld frisdrank ermee in aanraking komt dan wordt het kalksteen aangetast en dat gaat ten koste van het mooie materiaal. Gebruik dus altijd onderleggers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in