Voordelig klein wonen

0
860
stoelen kleine kamer
stoelen kleine kamer

Tegenwoordig is het een hot item om te gaan minimaliseren. Het grote voordeel is dat je hierdoor kleiner kan wonen en toch zeeën van ruimte hebt om te leven. Het verminderen in materialen en middelen is daarmee een jacht geworden op nu wel of niet nodig is in de woning.

Minimaliseren

Een goed voorbeeld van minimaliseren wat al veel gebruikt wordt is het wegdoen van de kledingkast. Heel ideaal voor onder het bed zijn de plastic rolboxen of bed lades. In menig studentenkamer wordt hier de kleding opgevouwen en opgeborgen en zo onder het bed geschoven.

 

Boekenkasten kennen hetzelfde principe maar een andere simpele manier is losse planken op dragers aan de muur leggen. Hierdoor blijft de ruimte aan de grond vrij voor eventuele andere dingen om te plaatsen, of juist niet.

 

Deze manier van minimaliseren houd je ook scherp om te na te denken over wat je wel of niet nodig hebt. Je hebt heus geen 5 pakken nodig als je het er met één of twee ook aankan. Je hoeft ook geen 30 paar onderbroeken of 20 paar truien kwijt in de kast als je doorgaans er toch maar 5-10 paar van draagt.

Installaties

Ook voor de installaties in huis kan je bedanken wat nou echt nodig is. Een veel gebruikte manier van verwarming zijn de infrarood panelen. Deze manier van verwarming neemt de plaats in van de reguliere centrale verwarming. Vooral als je klein woont is het handig omdat je infrarood verwarmingspanelen overal kan plaatsen waar je wilt omdat ze zeer mobiel zijn. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsaansluiting.

 

Ook een keuken kan je klein houden door niet meer te gaan voor die mega koelkast en je beperken tot datgene wat je echt gebruikt. Hetzelfde geldt voor een vaatwasser als je met een kleine wasbak dat ene beetje afwas weg kan werken.

Slaapkamer

Specifieke ruimten zoals een badkamer en slaapkamer zijn de minst gebruikte ruimten in de woning omdat deze alleen voor dat ene moment gebruikt worden. Hiermee kan je creatief spelen met welke vorm je dit kan geven.

klein wonen
Klein wonen heeft zijn voor- en nadelen.

 

Een veelgebruikte methode voor slapen is de uitklapbare bedkast of bedbank. Een functionele ruimte waarin je dit kwijt kan is uiteraard de woonkamer. Door het verborgen uiterlijk van het bed heb je ruimte genoeg maar je benut de ruimte goed wanneer je gaat slapen omdat je de woonruimte verder op dat moment toch niet gebruikt als je gaat slapen. Zo heb je ook geen aparte slaapkamer meer nodig.

Badkamer

Een badkamer blijft altijd een uitdaging maar ook hier valt te minimaliseren. Veel mensen gaan steeds vaker van de badkuip af en kiezen eerder voor een douchecabine. Dit scheelt veel ruimte, vooral als je kleine badkamer hebt.

 

Kortom zijn er veel elementen aan de woning en qua bezittingen waarmee je kan minimaliseren. Een kleine woning komt toch al veel te snel vol te staan en zeker wanneer je een luxe leventje gewend bent. Minimaliseren is dan niet alleen optie maar ook zeker een must.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in