Waarom een airco in huis?

0
950

Enkele jaren geleden was airconditioning enkel nog te vinden in de grote bedrijven, maar tegenwoordig wordt het steeds populairder om een airco in huis te hebben. Een airco werd voorheen altijd gezien als luxeproduct in auto’s. Nu is het bijna niet meer mogelijk om een auto te kopen zonder airconditioning. In de auto zijn de voordelen al te merken: het zorgt voor een prettiger binnenklimaat. Zo houdt u de autorit langer vol en krijgt u geen hoofdpijn van de hitte. Een goed binnenklimaat is binnenshuis niet minder belangrijk. Om dit te creëren wordt airconditioning steeds vaker ingezet. Mensen zijn niet gemaakt voor grote temperatuurschommelingen. Als u hier mee geconfronteerd wordt gaat uw concentratievermogen omlaag en heeft u minder zin om dingen te doen.

Hoe werkt het aircosysteem?

De naam zegt het al: een airconditioning is een apparaat dat de lucht (air) conditioneert. Het is dus een technisch hulpmiddel dat bepaalde eigenschappen van de lucht verandert. Airconditioning kan op twee verschillende manieren werken: met een warmtepomp of door verdamping van water. Bij een airco met een warmtepomp pompt de airco als het ware de warmte van binnen naar buiten. Een aircosysteem door verdamping zuigt warmte lucht aan en leidt deze naar een ruimte waar de vloeistof verdamt. De warmte gaat tijdens de verdamping uit de lucht en zo komt er vervolgens weer koude lucht uit de airconditioning.

Voordelen

Het aircosysteem heeft diverse voordelen. Zo zijn veel bedrijven er al achter dat een goede klimaatbeheersing zorgt voor productiviteit. Uit onderzoek is daarbij ook gebleken dat consumenten langer blijven in een winkel met airco en daarbij meer kopen. Een goed aircosysteem maakt de ruimte waarin u werkt of woont comfortabeler en leefbaarder. Er wordt namelijk een klimaat gecreëerd waar u zich het prettigst bij voelt. Een airconditioning zorgt er daarbij voor dat u tijdens de warmte zomer dagen in een koele ruimte kan slapen. U zult geen last hebben van lawaai, want de moderne airco’s maken bijna geen geluid. Verder haalt een goede airconditioning schadelijke stoffen en bacteriën uit de lucht. Daarbij kan een airconditioning niet alleen koelen, maar in de koude wintermaanden kan een airco ook verwarmen. In vergelijking met een traditioneel cv-systeem bespaart u in dit geval ook nog eens energie.

Kosten

Het goedkoopste aircosysteem is het mobiele systeem. Deze kost ongeveer €300, -. Een vast aircosysteem is duurder. Gemiddelde kosten deze tussen de €600, – en €800, -. Echter moet u wel rekening houden met de installatie van het systeem en de instellingen van de werking. Bent u handig met klussen? Hang dan zelf u systeem op. Belangrijk: u mag de aansluiting van uw buitenunit niet zelf doen. Als het systeem hangt hoeft het systeem alleen nog maar in bedrijf gesteld te worden door een erkend airco-installateur. Neem contact op met één van de vakmannen van Aximaref.be om deze klus uit te voeren. Zij bieden u de beste service en kwaliteit. Daarbij beantwoorden zij ook graag al uw vragen omtrent een aircosysteem en geven u advies. Via een vrijblijvende offerte komt u in contact met een aircospecialist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in