Waarom kiezen voor een PU-gietvloer?

0
972

Grote kans dat je de PU-gietvloer of polyurethaan-vloer al eens tegen bent gekomen: misschien bij vrienden, familie of in een bouwmarkt. Het is een populaire vloer die tegenwoordig zijn opmars maakt in woningen, kantoren of bedrijfsruimtes. Deze vloeren van kunststof hebben een aantal voordelen ten opzichte van tegelvloeren of betonnen gietvloeren. Dit komt door de multifunctionele eigenschappen van PU dat eenvoudig en op verschillende manieren toe te passen is. Benieuwd wat deze voordelen zijn en of het kopen van een PU-gietvloer mogelijk iets voor jouw woning of bedrijfspand is? In dit nieuwe blog vertellen we je er graag meer over.

Voordelen van PU-gietvloeren
Het polyurethaan is een vloeibare kunststof, of polymeer, die na gestort te zijn een flexibele sterkte behoudt. Dankzij deze eigenschappen kun je PU-gietvloeren overal tegenkomen. In een keuken, woonkamer maar ook de vloeren van gymzalen zijn vaak van dit flexibele materiaal gemaakt. Een vloer van PU zal bovendien niet snel barsten en kan makkelijk meebewegen dankzij de hoge buig- en trekkrachten die het materiaal aan kan. Wanneer de vloer wordt gelegd, ontstaat er één egaal oppervlakte. Makkelijk om schoon te houden en vuiligheid kruipt niet in een kier of nerf.

Het aanleggen van de PU-gietvloer
De aanleg van een PU-gietvloer gebeurt in verschillende stappen, de vloer is dan ook uit verschillende lagen opgebouwd. Dat begint bij een strakke ondervloer. Eventueel is het mogelijk om hier al vloerverwarming aan te leggen. Hier wordt een deklaag overheen gelegd, waarna de PU over de ondergrond wordt gegoten en uitgestreken. Een van de goede eigenschappen van het PU, is dat het vrij snel uithardt: Binnen een of twee dagen is je vloer zo goed als klaar. Controleer altijd even of de vloer écht goed uitgehard is voordat je erover gaat lopen of schuiven met meubels.

Aanvullende eigenschappen
Ook wanneer je je boven- of onderburen niet wil hinderen met geluiden op de vloer kun je voor een PU-vloer kiezen. Dankzij de geluiddempende eigenschappen is geluidshinder zoals vallende pannen of stampende kinderschoenen verleden tijd. PU kan tot slot ook boven een ondergrond van tegels worden aangelegd. Zo hoef je geen nieuwe vloer of ondervloer aan te leggen voordat je je nieuwe gietvloer aanlegt.

Een vloer in iedere kleur
Een vloer van PU is ligt elastisch, waardoor hij dus populair is in sporthallen en gymzalen. Ongetwijfeld heb je dan gezien dat de vloeren hier vaak groen zijn. Dit komt omdat het erg eenvoudig is om kleur aan de PU toe te voegen voordat het aangelegd wordt. Wil je een vloer die écht opvalt met verschillende kleurtjes? Of liever een neutrale vloer met grijze of witte look? Vaak is het mogelijk om een vloer in iedere RAL-kleur te laten gieten. Dankzij de flexibele eigenschappen van het PU heb je dus altijd een vloer naar je eigen smaak en wens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in