Welke plinten zijn er?

0
861
verschillende soorten plinten

Plinten zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, er is veel keuze in; rechte plinten of holle plinten zodat bekabeling van televisie, radio en internet netjes weggewerkt kan worden, bij bedrijven worden de zogenaamde kabelgoten hiervoor gebruikt. In huizen uit de jaren 30 en in veel herenhuizen komen we ook nog hele hoge plinten tegen, deze moeten bij vervanging voorzichtig weggehaald worden anders komt het losse cement van de muur mee,

De afdeklatjes en plinten bij laminaat- en parketvloeren komen bij nieuwere woningen meer voor, ze zijn eenvoudig te bewerken door te knippen of te zagen, het mooiste is als ze verstek worden gezaagd dit kan met behulp van een verstekbakje. Veel plinten strips en afdeklatjes zijn al van een lijmlaag voorzien dus makkelijk tegen de muur of op de vloer te plakken. Wel kan de lijm na verloop van tijd loslaten, als u liever schroefjes gebruikt kunt u het beste de plinten voorboren en eventueel pluggen gebruiken.

Nadat de vloer is gelegd blijven de plinten vaak liggen, dit is jammer want de plinten verhogen het afwerkingsniveau behoorlijk, ze geven ook een leuk effect in een andere kleur dan de vloer of de wand, het schilderen kan goed maar vergeet ze niet eerst in de grondverf te zetten.Belangrijk bij het plaatsen van plafond- of vloerplinten is de juiste volgorde aan te houden, dus als laatste bevestigen nadat wand en vloer klaar zijn.
Bij granolwerk blijft vaak een lelijke strook achter bij de vloer of het plafond, het is toch fantastisch als dit bedekt wordt met een luxe plint!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in