Welke vloer in je huis?

0
830
houten vloer
houten vloer

De soort vloerbekleding in je huis bepaalt voor een groot gedeelte de basis van je interieur en de sfeer in huis. Niet onlogisch dus dat je daar een juiste afweging in moet maken over wat je graag wilt neerleggen op de vloer.
Bedenk welke vloer het beste past bij jouw leefwijze, je stijl en de rest van je meubels.

Je zult merken dat als je op zoek gaat naar een vloer dat er veel keuze is. Er zijn vele soorten materialen,kleur en kwaliteit waaruit je kunt kiezen.
Een houten vloer of stoffen vloerbedekking geven een kamer over het algemeen meer warmte en knusheid terwijl een vloer van steen of beton meer een stoere uitstraling heeft. Hieronder een aantal keuzemogelijkheden om van je huis je thuis te maken.

Tapijt

Tapijt is een vrij ouderwets woord voor wat we bedoelen met vloerbedekking van stof, wol of katoen. De onderkant is vaak van jute of kunststof en de bovenkant is de daadwerkelijke vloerbekleding. Deze kun je in alle denkbare kleuren vinden,met patronen erin,hoogpolig of juist kortharig. Over het algemeen is de rol die je koopt vier meter breed,waardoor je vaak naadloos kunt werken in een kamer. Een groot voordeel van tapijt is dat het warmte-isolerend en geluiddempend is. Heb je huisdieren, dan is dit niet de meest ideale keuze die je kunt maken in verband met hygiëne.

Houten vloerdelen of laminaat

Er zitten een aantal verschillen tussen een echte houten vloer en een laminaatvloer. Op het eerste gezicht lijkt het veel op elkaar, maar de houten planken zijn een echt natuurproduct en laminaat wordt geproduceerd in een fabriek door een aantal lagen kunststof samen te persen en de bovenste laag te bedrukken met een (hout)motief. Over het algemeen is een laminaat vloer goedkoper dan een houten vloer. Hou er rekening mee dat een houten of laminaatvloer gehorig kan zijn.Door een goed geluiddempende ondervloer eronder te leggen, zul je het geluid beperken ,maar nooit helemaal verhelpen. Een hout(look) vloer geeft warmte en gezelligheid in huis en past bij de meeste interieurs.

vloeren
Houten vloeren worden steeds populairder in een woning.

Tegels en beton

Een tegelvloer in huis is één van de meest voorkomende vloerbekledingen op dit moment. Dit komt vooral omdat het enorm onderhoudsvriendelijk en in zoveel kleuren en variaties te krijgen is. Er bestaan zelfs tegelvloeren met een houtpatroon waardoor het lijkt dat er een houten vloer ligt.
Een trend op dit moment is het gebruik van cementtegels. De kleurrijke patronen doen je meteen denken aan de mediterrane landen door de sfeer die het oproept. Cementtegels zijn vooral populair in de hal, de badkamer of in de keuken en kunnen zowel in een landelijke als in moderne interieur perfect tot hun recht komen.

De betonvloer zie je ook steeds vaker terugkomen als vloerbekleding in huizen.Het is vrij goedkoop in aanschaf, bijzonder mooi in een strak en industrieel interieur en omdat het naadloos gegoten wordt is de betonvloer makkelijk in onderhoud. Je hebt immers geen voegen zoals bij tegels waar vuilresten in achter kunnen blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in