Zelf kerstdecoratie maken

0
1525
Kerstversiering online

De Sint heeft het land weer verlaten, dus richten we ons met zijn allen weer op de kerst. Veel huishoudens zijn hier al mee bezig geweest. Sommige mensen kunnen ook niet ophouden. Die blijven de komende dagen continu bezig met de kerstdecoratie van het huis. In het begin zetten we de kerstboom op, maar langzamerhand wordt de hele woninginrichting omgetoverd tot een kerststal. Decoratie op de kasten, dressoir en aan het raam. Niets is te gek. Kerst brengt een gezellige huiselijke sfeer met zich mee en mensen gaan hier maar al te graag in mee.

Kerstversiering online
Kerstversiering online

Kerstdecoraties zelf maken

In de bekende winkels, zoals de Intratuin, Xenos, Blokker en ga zo maar door, kun je volop kerstdecoratie kopen. Tegenwoordig doet vrijwel iedere winkel mee aan de kerstrage. Bouwmarkten, maar ook supermarkten willen meeprofiteren van de toenemende trend voor kerstdecoraties. Voor jou als consument betekend het een enorm aanbod, maar ook een minder originele inrichting van je woonkamer. Een oplossing hiervoor is dan zelf kerstdecoratie maken. Je kunt het afwisselen met de inkoop van kerstdecoratie en een gedeelte kerstdecoraties zelf maken. Denk hierbij aan kersttakken aangekleed met kerstballen en wat groen voor op tafel. Eigen kerststukjes maken om voor het raam te zetten en ga zo maar door.

Houten kerstdecoratie
Houten kerstdecoratie

Kerst ideeën van hout

Tegenwoordig zien we steeds meer houten decoratie terug in de woningen bij mensen. Voornamelijk steigerhout decoratie is zeer populair. Ook voor de kerst kun je een hoop kanten op met hout. Denk aan een kerstplankje van een mooie houtsoort, waarop de decoratie gepresenteerd wordt. Ook kun je zelf een kerststal van hout maken, die je onder de kerstboom plaatst. Zo zijn er tal van kerst ideeën van hout te verzinnen.

Houten kerstbomen maken

Een leuke wanddecoratie is het maken van een houten kerstboom voor aan de wand. Dit kun je combineren met het ophangen van bijvoorbeeld schilderijtjes of fotolijstjes. Een kerstboom voor aan de wand is gemakkelijk van hout te maken. Kies voor een mooie houtsoort zoals steigerhout en plaats de planken in de breedte. Zo plaats je een aantal planken boven elkaar die je vervolgens uit kan zagen in de vorm van een kerstboom. Plaats hierin een aantal haken of spijkers, waaraan versiering opgehangen kan worden. Zo kan je met weinig moeite een leuke eigen houten kerstboom maken.

Kerstversiering online kopen

Wanneer je meer wilt dan de standaard kerstversiering uit de winkels, kun je ook online gaan speuren naar kerstdecoratie. Steeds meer specialistische webshops worden opgericht. Hier kun je zeer gemakkelijk en snel kerstversiering online kopen. Een aantal aanbieders verkoopt handgemaakte kerstversiering online of biedt zelfs kerstversiering op maat aan. Ideaal voor als je zelf niet zo handig bent, maar toch voor een originele oplossing wilt gaan. Zoek eens op Google naar kerstversiering online kopen en je komt daar vanzelf een aantal aanbieders tegen. Tegenwoordig is de online verkoop zo ver ontwikkeld, dat je het ook in een mum van tijd in huis hebt. Zo ben je nog ruim op tijd voor de kerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in