Zelf laminaat leggen

0
902
laminaat

De voorbereiding

Voor een hal met een afmeting van 16 vierkante meter moest op de vloer een mooie laminaat vloer gelegd worden.
De vloer was niet overal gelijk, deze liep een beetje scheef af. Daarom hebben we er voor moeten kiezen om de bestaande vloer eerst te egaliseren. Zodra de vloer gelijk is, kunnen we pas beginnen met het leggen van laminaat.

De keuze van het laminaat

In de woonkamer lag een donkere parketvloer en in de hal moest een lichte kleur laminaat komen. Soms is het mooi om overal dezelfde vloer te leggen, maar juist een verloop van donker naar licht in verschillende ruimtes, kan ook voor een zeer gaaf effect zorgen.

We zijn verschillende bouwmarkten afgegaan om de mogelijke designs en kleuren met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij het laminaat van Lundia. Het laminaat van Lundia paste qua structuur het beste bij het laminaat dat in de andere vertrekken lag. Daarnaast sloot ook de kleur mooi aan.

Aan de slag met het laminaat

Nadat de cementlaag gedroogd was in de hal kon de vloer gelegd worden, eerst de ondervloer en het afmeten kon beginnen. Er moest een opening voor de deurmat komen voor het luik naar de kruipruimte. Met een mooie afdekstrip van aluminium werd dit netjes afgewerkt, dit om het stuktrappen van het laminaat te voorkomen.

Bij de wand waar de wasmachine stond opgesteld liep veel leidingwerk langs de muur, hier vertraagde het werk door de vele inkepingen die in de vloer gemaakt moesten worden. Uiteindelijk hebben we alles netjes kunnen afwerken met de bijbehorende plinten.

Het eindresultaat was een keurig rechte vloer met een nieuwe laminaat van Lundia!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in