3 stappen voor schuurmachine gebruik

0
2398

Een perfecte handleiding voor hoe je het beste een schuurmachine kunt gebruiken is niet zo gevonden. Toch kunnen we je drie stappen geven voor goed schuurmachine gebruik. Stappen die het werken met een schuurmachine niet alleen vereenvoudigen, maar ook de nodige stress voorkomen. Daarnaast zorgen deze stappen er ook voor dat je de betreffende schuurklus veilig kunt uitvoeren.

Schakelaar omzetten

Elke schuurmachine begint pas te werken wanneer je de schakelaar omhaalt. In de meeste gevallen is deze schakelaar verwerkt in het handvat van de schuurmachine. Wanneer je de schakelaar hebt omgehaald zal de motor langzaam opstarten, dit is namelijk het geval bij bandschuurmachines. Hierdoor kan de schuurmachine de vrijgekomen kracht beter opvangen. Onnodige problemen, zoals bijvoorbeeld het ingraven in het materiaal, kunnen hiermee worden voorkomen. Ook is het vaak mogelijk om tijdens het schuren een vergrendelknop in te schakelen, waardoor de schuurmachine automatisch blijft lopen.

Schuurpapier verwisselen

Haal altijd het juiste schuurpapier, want anders kun je deze straks niet op de schuurmachine bevestigen. Er zijn namelijk twee manieren om het schuurpapier te bevestigen op je schuurmachine. Dit kan zijn met behulp van een klittenband- of klembevestiging. Ook heeft men door de jaren heen ervaren dat de klembevestiging niet altijd even ideaal was. Het schuurpapier ging namelijk vaak snel kapot of beschadigde. Een goede oplossing is klittenband. Het klittenband schuurpapier is wel wat duurder, maar gaat ook langer mee.

Manieren van schuren

Probeer altijd de schuurmachine in balans te houden wanneer je materiaal schuurt. Zorg ervoor dat je niet te hard duwt op een bepaalde plek. Hierdoor zou het schuurpapier en tevens de schuurzool kunnen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om bij het schuren van randen niet de schuurmachine te laten overhellen, want anders kan namelijk de schuurzool beschadigen. Werk je met een gesnoerde schuurmachine? Dan is het belangrijk om voldoende lengte te hebben door bijvoorbeeld gebruik te maken van een haspel. Ook moet je natuurlijk de kabel op een veilige manier hebben liggen, dus niet tussen je voeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in