6 redenen waarom het leuk is om te verhuizen

0
1548
woning
woning

Vind je verhuizen een ramp? In dit artikel geeft verhuisbedrijf TPC Logistics uit Utrecht tips waarom verhuizen een plezierige bezigheid moet zijn voor het hele gezin.

Een nieuw huis

Heb je net een nieuw huis gekocht en kijk je tegen de verbouwing op. Dat is helemaal geen punt. Je kunt je vrienden uitnodigen om samen te klussen en je huis op te knappen. Het samen opknappen van een huis brengt saamhorigheid binnen de familie en binnen je vriendenkring. Het nieuwe hoofdstuk uit je leven wil toch wel samen delen met de mensen die je liefhebt.

Een checklist maken voor een praktische verhuizing naar je nieuwe woning

Ben je eenmaal toe aan het verhuizen dan kan dit niet altijd even vlekkeloos verlopen. Je weet vaak niet goed waar je moet beginnen en springt van de hak op tak met doen van dingen in je nieuwe huis. Dit kun je voorkomen door een checklist te maken voor wat er allemaal moet gebeuren in het nieuwe huis. Als een taak af is vink hem dan af. Dan kun je structureel als ordenen en heb en houdt je overzicht van de taken die nog in het nieuwe huis moeten gebeuren.

nieuwe woning
Kies voor een compleet nieuwe inrichting in jouw nieuwe woning.

Haal herinneringen op

Het uitpakken is altijd een vervelende klus binnen het verhuizen. Je moet het dan voor jezelf leuk maken. Kijk is in de doos met foto’s die je jaren niet hebt gezien. Misschien komen dan de herinneringen naar boven van je eerste date of die leuke vakantie waar jij de mooiste tijd hebt beleefd. Ook kom dan misschien dingen uit jeugd tegen zoals knuffels, je eerste kleertjes of plakwerkjes van je basisschooltijd.

Een heerlijke familiedag

Komt de dagen van het verhuizen steeds dichterbij en ben je heel erg gespannen op wat er komen gaat, dan kun je misschien je familie en vrienden uitnodigen. Je kan dan samen klussen in het huis. Wat het leuke hieraan is dat je ze ook kunt uitnodigen voor een leuke familiedag. Haal de borrelglazen uit de kast en ga gezellig samen borrelen en eten. Als het lekker weer is kan je er ook voor kiezen om de BBQ opsteken en wat lekkers te maken voor je vrienden en familie die zo goed hebben geholpen met de verhuizing naar je nieuwe huis.

Nieuwe omgeving, nieuw interieur

Wat is er leuker om te gaan wonen in een nieuw huis? Je hebt nog meubels uit je oude huis en je denkt bij jezelf die kunnen echt niet meer met de tijd meegaan. Je besluit op een heerlijke dag naar de meubelboulevard en lekker te gaan shoppen voor je huis. Je kan er met vrienden heengaan of je kunt alleen eindeloos slenteren door de boulevards. Maak van het winkelen en leuk uitje en durf geld uit te geven. Zo kan je echt kopen wat je leuk vindt. Dit is een stap die het verhuizen leuk maakt.

Besteed zware taken uit

Verhuizen wordt pas echt leuk als je niet te zware dingen hoofd te doen. Voor een redelijke prijs kun je aannemer huren en die doet alle klussen die te zwaar of te moeilijk zijn. Verhuizen is niet alleen maar leed, zorg dat goede voorbereiding treft dan komt alles op zijn pootjes terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in