De mogelijkheden van houtskeletbouw

0
814

Je droomwoning kan voor het oprapen liggen, wist je dit al? Iedereen heeft wel eens gedroomd van een prachthuis. Een woning waar je oud wilt worden, wat je met plezier je tijd door zult brengen en zonder ooit te klagen de tijd aan je voorbij zal zien trekken. Waarom zou je jezelf laten stoppen om dat te bereiken? Waarom zou je niet nu al investeren in je droomwoning? Deze vragen worden door veel mensen afgewimpeld met het antwoord dat het ‘teveel kost’. Of dat de ‘riscio’s te groot zijn’. Allemaal legitieme antwoorden, maar er zijn manieren hoe je een project als dit voordelig kunt aanpakken. Er valt namelijk veel geld te winnen op het gebied van huizenbouw, zeker als je het slim aan weet te pakken.

 

De twee manieren

Een huis laten bouwen gebeurt voornamelijk op twee verschillende manieren. De eerste is de traditionele bouw, waar beton en steen de hoofdrol spelen. Groot, massief materiaal dat gestort wordt en verhardt en koud wordt. Ideaal voor de grote bedrijven die grote wijken in een korte tijd uit de grond willen stampen, maar dit hoeft niet jouw keuze te zijn. Jouw keuze kan de tweede optie zijn, namelijk een houtskeletbouw woning. Een woning als deze wordt gekenmerkt door HSB, oftewel houtskeletbouw. Dit is een manier van bouwen waarbij het skelet bestaat uit balken. Deze balken worden vooraf in de fabriek gemaakt en op maat sneden. Dit betekent dat ze op de plek van je toekomstige huis alleen maar in elkaar hoeven te worden gezet. Dit scheelt ongelooflijk veel tijd én geld.

 

Geen enkel probleem

Een houtskeletbouw woning kan al binnen twee dagen staan en dan zal je woning compleet vochtvrij zijn. Daarnaast gaat het gehele bouwproces hierdoor ook veel sneller. Een houtskeletbouw woning kan al na twaalf weken bewoond worden. En voor zij die denken dat daar de voordelen stoppen, denk nog eens na. Een houtskeletbouw woning is naast sneller op te bouwen ook nog gemiddeld tien procent goedkoper dan de traditionele bouw. Het kan zomaar de manier zijn om eindelijk je droomwoning te krijgen. Je zou wel gek zijn als je jezelf laat stoppen door iemand.

 

Ga de strijd aan

Je droomhuis krijgen kan een behoorlijke onderneming zijn. Niemand zal je dan ook vertellen dat het makkelijk is. Maar het is haalbaar en daar gaat het om. Laat je niet uit het veld slaan door mensen die je iets proberen te ontzeggen, maar ga ervoor. En doe je voordeel met iets als een houtskeletbouw woning. Op die manier en nog vele anderen kun je de kosten drukken en hoef je jezelf geen zorgen te maken over mogelijke oplopende kosten. Daarnaast is een houtskeletbouw woning ook nog eens de basis voor een prettig woonklimaat met een fantastische akoestiek. Dan kun je elkaar ook nog eens goed verstaan. Daarnaast is een houtskeletbouw woning ook nog makkelijker te verwarmen dan een huis dat door traditionele bouw uit de grond is gestampt. Zo zie je maar, voordeel na voordeel. Je zou wel gek zijn als jij er het jouwe niet mee zou doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in