Een aanbouw met lichtstraat maken

0
1403

Het kan voorkomen dat je in huis een ruimte te kort hebt. Je zou dan kunnen kiezen voor een aanbouw aan het huis, als daarvoor de mogelijk bestaat. Hierdoor zal dan het wooncomfort worden verbeterd. Je moet daarvoor eerst een tekening indien bij uw gemeente om de goedkeuring te vragen voor de aanbouw. Toch moet je, voordat je alles op papier laat zetten door een architect, eerst goed moeten overleggen wat je allemaal wilt. Ook is het belangrijk dat je vooraf inlichtingen inwint wat je allemaal het beste kunt doen bij het plaatsen van de uitbouw. Je hoort vaak de klacht dat er te weinig lichtinval is. Daar kun je dus vooraf rekening mee houden. Je kunt de lichtinval extra van boven laten komen. Je zou daarbij kunnen kiezen voor een lichtstraat. Wanneer de tekening van de architect klaar is, wordt hij bij de gemeente ingediend. Zodra hij is goedgekeurd, kunnen de werkzaamheden worden gestart door een aannemer die je uitgekozen hebt. Daarvoor heb je eerst enkele offertes laten maken en die aannemer gekozen waar je een goed vertrouwen bij hebt.

Lichtstraat in je aanbouw

Aanbouw met lichtstraatHet is mogelijk om bij een aanbouw een lichtstraat te plaatsen, maar je kunt dat beter doen wanneer je gaat bouwen. Je moet precies weten wat je wilt hebben. Er zijn veel verschillende soorten lichtstraten. Op de eerste plaats is de grootte belangrijk. Je kunt ervan uitgaan dat een grote lichtstraat duurder is dan een kleine. De ombouw van de lichtstraat kan van hout, staal of aluminium zijn. Een aluminium ombouw is vaak het duurst maar onderhoudsvrij. Dat is belangrijk omdat je dan niet het dak op moet om het te schilderen.

De vlakken die het licht doorlaten kunnen van glas zijn, maar ook van acrylaat of polycarbonaat. Nu hebben alle materialen hun voor- en nadelen. Toch zal er vaak voor glas worden gekozen. Glas laat het licht goed door en isoleert ook goed. In de praktijk zal men vaak dubbelglas gebruiken. Dubbelglas isoleert veel beter dan enkel glas. Het is duurder in aanschaf, maar het bespaard op de energierekening. De glasplaat aan de buitenzijde wordt van een vuilafstotende laag voorzien. In de praktijk blijft de lichtstraat veel schoner. De binnenste laag wordt extra versterkt. Dit voorkomt dat er gemakkelijk ingebroken kan worden of dat je er doorheen valt.

De kosten van een aanbouw met lichtstraat

De kosten van een lichtstraat zijn van meerdere zaken afhankelijk. Je zou kunnen kiezen voor een lichtstraat met openslaande ramen. Het is lekker als je tijdens warme dagen de aanbouw kunt verfrissen. Zo’n lichtstraat is duurder dan een met vaste ramen. Je kunt ook een lichtstraat aanschaffen met opstaande randen. Er zijn behoorlijke prijsverschillen. Het is daarom belangrijk meerdere offertes te laten maken. Hij wordt meegenomen in de aanbouw en moet niet door de firma worden geplaatst waar je hem koopt. Dat scheelt ook in de kosten voor de firma waar hij wordt aangeschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in