Een dakkapel met weinig onderhoud

0
730
dakkapel

Overweeg je om jouw woning uit te rusten met een dakkapel? Dat is zeker een goed idee. Zo’n dakkapel zorgt immers niet alleen voor extra ruimte. Het geeft immers extra waarde aan je woning. Het kiezen van de juiste dakkapel is niet gemakkelijk. Dakkapellen zijn er immers in vele modellen, kleuren en materialen. Een veel gebruikt materiaal voor dakkapellen is kunststof. Niet zo verwonderlijk, want een dakkapel uit kunststof zorgt voor vele voordelen.

In de eerste plaats is kunststof een bijzonder duurzaam materiaal. Een dakkapel uit hoogwaardig kunststof gaat dan ook levenslang mee. Je hebt ook de keuze tussen een dakkapel opgebouwd uit verschillende losse onderdelen of een uit één geheel.

Een dakkapel uit losse delen: zowel de basisconstructie als de volledige buitenafwerking en het raamkozijn zijn gemaakt van kunststof. Voor het vervaardigen van de basisconstructie wordt soms hout werd gebruikt. Voor de buitenafwerking heb je de keuze tussen een gladde afwerking en schroten.

Een dakkapel uit één deel: in dit geval wordt de opbouw van je dakkapel in de fabriek zelf in een mal gegoten. Dat biedt het voordeel dat deze basisconstructie volledig naadloos is hetgeen later eventuele waterinsijpeling kan voorkomen.

De voordelen van een dakkapel uit kunststof:

Perfecte isolator: een goed geïsoleerde dakkapel zorgt voor maximum leefcomfort. Kunststof is een materiaal dat uitstekend isoleert. Zowel in de zomer als tijdens de wintermaanden zorgt kunststof voor een aangename binnentemperatuur en een lager energiefactuur.

Onderhoudsvriendelijk: kunststof is duurzaam en vraagt toch weinig of geen onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt volstaat ruimschoots Regelmatig schilderen zoals bij houten dakkapellen het geval is, is bij kunststof overbodig, en ook dat zorgt voor een belangrijke besparing.

Vlug terug verdient: een dakkapel uit kunststof is duurder in aankoop, maar met al deze voordelen zal je deze extra investering vlug terug verdienen

Prefab dakkapel goedkoper maar niet minderwaardig

Er wordt steeds meer voor prefab dakkapellen gekozen. Niet verwonderlijk, ze zijn niet alleen goedkoop, maar bieden tevens het voordeel dat ze meestal in amper één dag geplaatst worden. Een goedkope prefab dakkapel is niet noodzakelijk van mindere kwaliteit, integendeel. Zo’n prefab dakkapel is meestal gemaakt uit kunststof, een uitstekende isolator, bestand tegen alle weersomstandigheden en zeker onderhoudsvriendelijk.

Een goedkope prefab dakkapel wordt door de producent in zijn atelier gemaakt en daarna in zijn geheel bij de opdrachtgever geplaatst. Deze werkwijze biedt de consument vele voordelen. Een prefab dakkapel die in één dag wordt recht gezet betekent immers belangrijke tijd- en geldwinst.
Prefab dakkapellen genieten dan ook een grote populariteit en worden steeds meer geplaatst. Een prefab dakkapel verschilt in niets van een klassieke dakopbouw, maar is dus veel vlugger geplaatst, zeker als het om grote dakkapellen gaat. Een prefab dakkapel is in veruit de meeste gevallen gemaakt van kunststof, ook de constructie, en dat is bij een klassieke dakopbouw onmogelijk.

In zijn geheel

In tegenstelling tot een dakopbouw wordt een prefab dakkapel in zijn geheel gefabriceerd in de fabriek, hetgeen in maximum vier dagen geklaard is. De plaatsing van prefab dakkapellen verloopt via een stappenplan. Eerst worden de afmetingen van de dakkapel uitgetekend. Daarna worden achtereenvolgens de dakpannen verwijdert, het dakbeschot weggezaagd volgens de uitgetekende afmetingen van de dakkapel en de kapconstructie aangepast.

Direct gebruiksklaar

De prefab dakkapel wordt aan de zijkanten ondersteund, terwijl aan de bovenkant bovenslag balk wordt gelegd. De onderkant van de dakkapel of het raamkozijn wordt extra ondersteunt en vooral… waterdicht gemaakt. ‘s Morgens gestart met de plaatsing, kan je ‘s avonds je prefab dakkapel al in gebruik nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in