Het voorkomen van stress met verhuizen

0
945
Verhuizen
Verhuizen

Het is vaak geen pretje: verhuizen. Dat is niet gek, want er moeten enorm veel zaken geregeld worden, spullen moeten naar de nieuwe woning en daarnaast moet dit ook nog eens in een kort tijdvak. Daarom is het goed om vooraf de nodige zaken te regelen, zodat de verhuizing soepel en zonder stress zal verlopen. Een medewerker van verhuisbedrijf CJS heeft een aantal belangrijke aandachtpunten rondom een verhuizing beschreven en hopelijk kan je het hierdoor zonder stress voor elkaar boksen.

Vooraf plannen

Het is zeer belangrijk om vooraf een strakke, maar daarentegen ook realistische, planning te maken. Houd hierbij rekening met de datum van het ontvangen van de sleutel van de niveau woning, maar ook wanneer je de huidige woning moet verlaten. Deze planning moet niet alleen voor jezelf gemaakt worden, maar betrek ook personen erin die je hulp gaan bieden bij de verhuizing. Denk aan het transportbedrijf, verhuisbedrijf of vrienden en bekenden die een steentje bijdragen.

verhuizing
Wil je gaan verhuizen? Gebruik deze tips.

Bel bekenden

Eén van de belangrijkste aspecten van een verhuizing is dat er voldoende handen zijn om een verhuizing te realiseren. Dit kan je doen door een verhuisbedrijf in te huren, maar het is natuurlijk ook eenvoudig om wat bekenden op te trommelen. Vrienden, familie of kennissen zijn vaak wel bereid om hun handen uit de mouwen te steken en mee te helpen sjouwen. In veel gevallen hoeven zij hier geen geld voor te ontvangen, maar een kleine bijdrage kan wellicht een oplossing bieden. Denk hierbij aan een etentje of bijvoorbeeld een barbecue.

Oude woning

Daarnaast is het goed om aandacht te besteden aan de oude woning. Deze moet in goede staat worden afgeleverd bij de nieuwe eigenaar of bij de woningbouwvereniging. In dit laatste geval is het goed om de criteria van de woning mee te nemen, want wellicht is er in de loop der jaren iets verbouwd of veranderd aan de woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in