Huis opknappen voor verkoop

0
925

Je wilt je huis opknappen, zodat deze meer waard is voor de verkoop? Dat is een uitstekend idee. Zeker voor mensen die zelf best handig zijn, kan dit nog een hoop extra geld opleveren. Zeker een oud huis is op den duur niet meer zo veel waard. Een goede schilderbeurt, of je huis opknappen met stucwerk zal meer waarde geven aan je woning. Ook een aanbouw, zoals het zetten van een dakkapel of een veranda kan meerwaarde bieden aan de woning. Een verbouwing of renovatie kost altijd een investering, maar zolang de meerwaarde hoger is, is het het zeker waard.

Oud huis renoveren

Oud huis renoverenBij oude huizen is vaak nog gebruik gemaakt van houtwerk langs de muren en plafonds. Houtwerk kan gaan rotten, daarnaast wordt het niet door iedereen meer gewaardeerd. Een goede oplossing is, om het houtwerk te slopen en te vervangen voor stucwerk. Dit levert direct een meerwaarde op, wat goed is voor de verkoop. Stucwerk is wel specialistisch werk, wat je waarschijnlijk het beste kunt uitbesteden.

Je huis opknappen met stukwerk

Je kunt het beste een stukadoor bij jou in de buurt inschakelen. Natuurlijk kan je wel wat tips voor een stukadoor gebruiken om er zeker van te zijn dat je de klus goed aanpakt. Zo kan je flink wat geld besparen door op de juiste manier een vakman in te schakelen. Laat direct het complete huis stuccen. Stukadoors werken vaak op basis van vierkante meters. Hoe meer je laat stuccen, hoe goedkoper de prijs kan worden. Alleen een kamer stuccen is vaak een stuk duurder, dan een complete woning. Het kost natuurlijk veel geld om alles in één keer te doen, maar het levert wel voordeel op en kan bij de verkoop van het huis worden terugverdiend. Vaak krijg je korting op de m2 prijs als je een stukadoor aan de slag laat gaan.

Vergelijk offertes van verschillende stukadoors.

Er zitten veel verschillen in de prijs als je stukadoors gaat vergelijken. Vraag daarom altijd minimaal 3 offertes aan om eens goed te vergelijken. Kijk ook goed wat er precies op papier staat voor de prijs die gerekend wordt. Soms zijn er verborgen extra kosten, waardoor een goedkope stukadoor toch heel duur is.
Bespaar kosten door bepaalde taken zelf uit te voeren. Niet alle zaken bij het stuccen zijn even lastig. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om zelf het voorlijmen op te pakken. Dit is eigenlijk een soort hechtlaag voor het stucwerk en hoeft niet heel nauwkeurig worden aangebracht omdat het uiteindelijk niet zichtbaar is. Tips voor een stukadoor is het maken van duidelijke afspraken wie wat uitvoert. Ook als je zelf de kamer afplakt dan kan je soms al tientallen euro’s korting krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in