Je huis opknappen en verkopen?

0
754

Mensen die wat langer in een woning wonen, spelen wel eens met de wens om iets aan het interieur of exterieur van het huis te wijzigen. Dit kan al doormiddel van een simpele verbouwing, welke je zelf aanpakt of laat uitvoeren door een aannemer. Een verbouwing is altijd slim wanneer je de waarde van je woning verhoogd. Sommige verbouwingen zijn voor jezelf aantrekkelijk, maar niet als je het huis op een gegeven moment toch wilt verkopen. Om wat voor reden dan ook.

Kosten verbouwing huis

Je huis opknappen en verbouwenHet ligt natuurlijk aan de kosten of een verbouwing waardevol voor je huis is. Een verbouwing brengt kosten aan materiaal, mensen en producten met zich mee. Zodra het huis een grotere meerwaarde krijgt dan de verbouwing van het huis kost, spreek je van een investering. Een verbouwing zoals hiervoor beschreven, is altijd aan te raden. Vaak zie je dit soort investeringen bij een dakkapel, lichtkoepel, serre aanbouw of een ander soort uitbouw. Er wordt meer ruimte gecreëerd in de woning en vaak ook meer licht, waardoor het huis meer waard wordt voor de verkoop. De kosten van de verbouwing van je huis kun je zodoende terugverdienen.

Huis renoveren en verkopen

renoveren en huis verkopenWanneer een huis in een slechte staat verkeerd, is het ook raadzaam om deze eerst te verbouwen. Het vernieuwen van een woning wordt ook wel renoveren genoemd. Dit is vaak het geval bij wat oudere woningen, of huizen die ‘te klein’ zijn. Er zijn zelfs mensen en bedrijven die dit soort investeringen als hun werk doen. Zij kopen dan huizen op (ook wel bouwvallen genoemd), die ze vervolgens gaan renoveren zodat de huis uiteindelijk met winst kan worden verkocht. Dit is wel een risico omdat men van te voren nooit weet hoe veel een huis waard gaat worden en ook niet of de kosten van de verbouwing eventueel tegen gaan vallen.

Huis opknappen voor verkoop

huis uitbouwIn sommige gevallen is het interessant dat mensen hun huis opknappen voordat ze deze in de verkoop zetten. Dit kan slim zijn voor mensen die ooit iets hebben aangepast aan het interieur van hun woning, maar wat niet interessant is voor de verkoop. Denk aan het opnieuw indelen van kamers op de eerste verdieping of op zolder. Er zijn gezinnen die graag een muur weghalen of verplaatsen, zodat een slaapkamer groter wordt, of dat er een extra kamer ontstaat. Als dit wordt gedaan met een tijdelijke scheidingswand, dan is dit niet bevordelijk voor de waarde van het huis. In eerste instantie omdat dit niet ‘logisch’ is. Daarnaast ook omdat waarschijnlijk de wand van een mindere kwaliteit is dan een originele muur is.

Hoe is jouw situatie thuis?

Komt een van bovenstaande situatie je bekend voor of zou je graag advies hebben over een bestaande situatie? Deel jouw ervaringen met onze lezers en wie weet kunnen jullie elkaar helpen. In een adviesgesprek met een makelaar kun je ook al veel informatie inwinnen over het opknappen van je huis voordat je deze gaat verkopen. Sommige mensen zullen na een verbouwing juist in hun huis willen blijven wonen, omdat deze weer als nieuw aanvoelt. Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in