Kopen nieuwbouwwoning

0
742
nieuwbouwwoning kopen

Op zoek naar een huis? Op de locatie na is de belangrijkste keuze die je moet maken of je gaat voor een nieuwbouw woning of een woning van bestaande bouw. Dat eerste wordt steeds populairder. Zo lees je regelmatig in de krant “20% van de Nederlanders verkiezen kopen nieuwbouwwoning”. Dat is niet voor niets, want nieuwbouw heeft vele voordelen. Bovendien heb je een hoop keus uit verschillende nieuwbouwprojecten verspreid door het land. Met name in de Randstad kom je veel projecten tegen. Je moet er snel bij zijn, want door de populariteit van nieuwbouw zijn de kavels of huizen snel weg. Online kun je uitvinden waar een nieuwbouwproject gepland wordt.

Een nieuwbouwwoning kopen: mooi, comfortabel en helemaal naar jouw wens

Een nieuwbouw woning brengt een heleboel voordelen met zich mee. Alles is spiksplinter nieuw. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud wat de vorige bewoner had moeten uitvoeren, of over renovaties die de komende jaren nodig zullen zijn. Ook fijn: het is helemaal van jou, hoe jij het wilt. Je hoeft geen jaren te leven met de oranje jaren ’70 keuken van de vorige bewoners omdat je budget voor aanpassingen op was. Een nieuwbouwwoning is erg comfortabel. Niet alleen door het gebrek aan onderhoud, maar vooral door de nieuwste technieken die toe zijn gepast in de bouw. Zo kun je genieten van optimale isolatie en bijvoorbeeld vloerverwarming.

nieuwbouwwoning kopen
Wil je een nieuwbouwwoning kopen? Hier zitten veel voordelen aan. Tegenwoordig kunnen nieuwbouwwoningen heel snel gebouwd worden.

De afwerking: waar je op moet letten

Zodra je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, zal je merken dat je een héle hoop keuzes moet maken. Van deurbel tot afzuigkap: de keuze is aan jou. Het is goed om je vooraf te realiseren dat veel mensen hier uiteindelijk ‘keuze moe’ van worden. Dat betekent zoiets als dat je de handdoek in de ring gooit en niets je meer uitmaakt. Dan ga je dingen roepen als ‘prima, doe die pimpelpaarse toiletbril maar gewoon’. Zonde, want jaren later zit je nog steeds te kijken naar die pimpelpaarse bril die je in een moment van zwakte had uitgekozen. Probeer de moed er in te houden en blijf scherp. Waar je ook rekening mee moet houden zijn de extra kosten die gepaard gaan met al die keuzes. Er zijn partijen die proberen misbruik van je te maken. Bijvoorbeeld, je hebt keuze uit standaard wandcontactdozen (stopcontacten) zonder meerkosten of zogenaamde exclusieve wandcontactdozen waar je €25 per stopcontact voor betaalt. De standaard variant klinkt prima, tot dat je er een afbeelding van ziet. Bruingeel! Dat wil je natuurlijk niet. Dus kies je voor de duurdere variant, die tenminste gewoon wit is. €25 per stopcontact. Maal 20 stopcontacten in je nieuwbouwwoning… En er komt nog arbeidsloon van €19 per stopcontact bij. Ook hier moet je dus altijd scherp blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in