Wat kan een aannemer voor je betekenen?

0
849
aannemer

Een aannemer is een bouwbedrijf dat meestal tegen een vooraf afgesproken vergoeding een pand renoveert of nieuw bouwt. De term ‘aannemer’ refereert aan de afgesproken prijs, de zogenaamde ‘aanneemprijs’. Wie in zee gaat met een aannemer kan met verschillende soorten werknemers te maken krijgen. Wat doen die mensen?

Calculator
Om tot een aanneemprijs te komen, zal een project eerst gecalculeerd en geoffreerd moeten worden. Een calculator maakt zijn berekeningen naar aanleiding van het bestek. Het bestek wordt over het algemeen geschreven door de architect en omvat een omschrijving van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Werkvoorbereider
Als de opdracht eenmaal ‘gegund’ is, zorgt de werkvoorbereider dat het bouwproces in goede banen wordt geleid. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het bestellen en op tijd laten afleveren van alle bouwmaterialen en bouwmachines. Ook houdt hij de planning van de bouw nauwlettend in het oog. Vaak is hij ook betrokken bij de aanvraag van verschillende vergunningen.

Projectleider
De projectleider is eindverantwoordelijk voor het gehele bouwproces zowel op het gebied van de bouw als het budget. Hij onderhoudt tevens de contacten met de opdrachtgever en bespreekt het meer of minder werk.

Uitvoerder
Een uitvoerder coördineert de dagelijkse gang van zaken op de bouwplaats. Hij stuurt onder andere het uitvoerend personeel aan. Ook is hij het aanspreekpunt van onderaannemers.

Afsluiting

Wanneer je met de aannemer uit Dordrecht succesvol kan terugkijken, heb je een uitstekend project gedraaid. Je mag dan met trots vertellen dat je woning nu helemaal af is. Je kan nu echt genieten van je eigen woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in