Woonkamer make-over

0
865
woonkamer make over
woonkamer make over
Er kunnen veel redenen zijn om te kiezen voor een make-over van je woonkamer.
Verandering van smaak.
Naarmate je ouder wordt, verandert je smaak. Wat je pakweg 15 jaar geleden een prachtige kleur van je interieur vond, kun je op een bepaald moment ineens zat zijn. Dit kun je niet voorkomen, dit is gewoon zo. Dit geldt niet alleen voor een kleur, maar ook je smaak voor vormen en materiaal verandert.
Versleten meubels.
Ook al ben je nog zo zuinig op je spullen, er komt een moment dat je bankstel of zithoek echt toe is aan een vernieuwing.
Ga niet te snel over tot een koop, want vaak blijkt de koop van een nieuw meubelstuk te leiden tot de noodzaak van een drastische verandering van je woonkamer. Ineens staat je bankstel niet meer bij je nieuwe eethoek of is de kleur van de vloer toch net niet meer de juiste bij je nieuwe stoelen.
Verschoten behang of beschadigde verf.
Licht in je huis is heel belangrijk, maar kan ook desastreus zijn voor de kleur van je behang. Doordat je bijvoorbeeld met je stofzuiger tegen de verf stoot kan deze beschadigen. Of er wordt met kinderspeelgoed tegenaan gestoten.

Vaal geworden gordijnen.
Hoe goedkoper je gordijnen ooit waren, des te sneller worden deze vaal door de zon.

woonkamer make over
Wil je een woonkamer make over? Bekijk dan waar je verbeterpunten liggen.
Lelijk geworden vloerbedekking of barstjes in plavuizen.
Hoe goed de kwaliteit van een vloer ook is, er komt een eind aan de het leven van je mooie vloer. Er valt door de jaren heen veel op de vloer, van limonade of wijn tot een bloempot of iets dergelijks.

Al deze punten bij elkaar kunnen zorgen voor het idee om over te gaan tot een totale make-over van je woonkamer.

Hoe ga je te werk.
Maak een ideeënbord. Dit is een groot vel papier of een stuk zachtboard waar je ideeën uit folders en tijdschriften haalt en die opplakt. Haal stalen van gordijnen en verf en vloeren en bevestig dit allemaal op dit bord. Bepaal de kleurschakeringen, stoffen en verfkleur.

Neem de tijd.
Overhaast niet! Neem de tijd om alles rustig tegen elkaar af te wegen. Leg stalen van bijvoorbeeld laminaat op de vloer van je woonkamer en bekijk de lichtinval. Doe dit ook met gordijnen. Meet alles goed op in de woonkamer en maak een indeling op schaal voor je meubels. Denk hierbij ook aan een handige looprichting naar bijvoorbeeld de achtertuin.
Kortingen.
Grote bedrijven hebben enkele keren per jaar goede acties met vele procenten korting. Wacht daarop. Het kan je erg veel geld schelen.
Vraag advies.
Ga met je plannen naar winkels en vertel wat je bedoelingen zijn en waar je eventueel tegenaan loopt. Laat je bijvoorbeeld adviseren over een goede ondervloer of de goede lijm voor je behang en over een goede verdeling van verlichting.

Als je aandacht geeft aan bovenstaande punten ga je weloverwogen te werk voor een prachtige make-over van je woonkamer. Veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in