Beste mobiele airco zonder slang

0
2479
beste mobiele airco zonder slang

Wanneer u een airco gebruikt dan zal de warme lucht toch afgevoerd moeten worden. Dat is begrijpelijk. U kunt een airco plaatsen maar dan zal het toestel toch de mogelijkheid moeten hebben om de warme lucht, buiten de ruimte waarin hij staat, af moeten kunnen voeren. Dat kan, maar dan zal het toestel toch een slang moeten hebben. Het buiten kan natuurlijk ook een andere ruimte zijn, als de warme lucht maar uit de ruimte gaat waarin de airco opgesteld staat. Dat is ook bij een mobile airco nodig. Ook hij zal tijdens het koelen de warmte af moeten kunnen voeren. Iedere airco zal dus een slang naar buiten moeten hebben.

U kunt wel de keus maken voor een mobiele split-unit. De buitenunit zit hierbij direct aan de andere zijde van de buitenmuur. U zal hierbij dus niets te maken hebben met een dikke afvoerbuis. Met een split-unit heeft u te maken met een dunne slang. Het meest luidruchtige deel van de airco zit hierbij buiten. Wanneer u geen mogelijk heeft om de buitenunit aan de buitenzijde te plaatsen kunt u hem ook in een andere ruimte plaatsen. De spilt-units hebben dus een compacte binnen unit en een losse buiten unit met een ventilator. Daartussen zit dus de dunne leiding. U kunt deze gemakkelijk door een raam of een klein gat in de muur krijgen.

De luchtkoeler

U kunt ook een alternatieve airco toepassen zonder gebruik te maken van een slang. Daarbij moet je dan denken aan een luchtkoeler. Dat zijn dus aircoolers. Zij werken met water en zij zullen tijdens de zomer koelen volgens het verdampingsprincipe. Deze mobile units hebben dus geen slang nodig. U kunt ze ook niet vergelijken met airco’s. Zowel niet met de vaste als mobiele. Dergelijke koelers zijn een stuk goedkoper dan airco’s. Dat komt omdat ze veel eenvoudiger zijn dan de airco’s. Deze kunt u al vanaf enkele tientjes kopen bij verschillende online shops. Bekijk dus vooraf wat de mogelijkheden zijn om te plaatsen in een ruimte en wat u daadwerkelijk wilt hebben. Een airco zonder een slang is in principe een onmogelijke opgave. Nu zal een airco ook alleen droge lucht voortbrengen wat niet fijn is om in een slaapkamer te gebruiken. Op een slaapkamer kunt u beter een luchtbevochtiger hebben. Deze kunnen het klimaat in de kamer regelen.

Beste mobiele airco zonder slang kopen

U moet, voordat u een apparaat aanschaft, precies weten wat u wilt hebben en dat is niet eenvoudig. Laat u goed voorlichten door een onpartijdig persoon die er veel verstand van heeft. Geef u wensen door en dan zal deze persoon kunnen nagaan of uw wensen te realiseren zijn. Hij zal dan kijken of hij bij uw wensen in de buurt kan komen. Hij zal u wel uitleggen dat een officiële airco zonder slang in principe tot het rijk der fabelen moet worden verwezen. Hij kan natuurlijk wel goede alternatieven met u doornemen die dus wel haalbaar zijn. Er zijn mogelijkheden genoeg om uw huis te koelen. Toch is het vaak afhankelijk van de prijs dat wat u wilt hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in