Een woning slopen: laat het een specialist doen

0
818

Bij het slopen van tegenwoordig komt veel meer kijken dan wat we in het verleden gewend waren. In vroeger tijden ging men, als er gesloopt moest worden, grof te werk. Men brak vaak alles af door met een grote stalen bal alles kort en klein te slagen om dan het puin ongescheiden af te voeren. Dat kan tegenwoordig niet meer. Wanneer je zelf wat kleine sloopwerkzaamheden hebt is dat allemaal niet zo moeilijk. Je verzamelt dat, wat je gesloopt hebt, om het dan gescheiden af te voeren naar een stortplaats. Hier moet het gescheiden aan worden geleverd.

Slopen
Wanneer er tegenwoordig grote kantoorgebouwen of winkelpanden gesloopt moeten worden dan zal men daarvoor een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Zij moeten van alle wetten en regels op de hoogte zijn. Zij maken, voordat er gesloopt wordt, eerst een offerte, waarop alle werkzaamheden staan die moeten worden uitgevoerd. Hiervoor staan ook de prijzen die gemaakt moeten worden om het materiaal te gaan storten en dergelijke. Er zijn verschillende soorten sloopwerkzaamheden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een renovatie sloop of een totaalsloop. Bij een totaalsloop moet je ervan uitgaan dat alles moet worden afgebroken. Hierbij moet men wel voorzichtig te werk gaan en die producten, die gerecycled kunnen worden, moeten ook weer gescheiden aangeleverd worden. Bij een renovatiesloop moet men vanaf het begin voorzichtig te werk gaan. Hierbij moet men goed nagaan bij wat er verwijderd moet worden. Een specialist hierin is Sloopwerken Breda.

Kennis
Wanneer er een renovatie van een groot gebouw moet plaatsvinden zal er ook de kennis voor het stutten aanwezig moeten zijn. Wanneer er een muur verwijderd moet worden dan zal men vooraf moeten weten of het een dragende muur is. Kan de muur zo maar afgebroken worden? Ook hiervoor is specialisme nodig.

Asbest
Wanneer er in het pand nog asbest bevindt dan zal dat met de nodige voorzorg verwijderd moeten worden. Omdat asbest in het verleden veel werd gebuikt zal men het bij sloopwerkzaamheden nog vaak tegenkomen. We weten nu dat asbest gevaarlijk is voor de gezondheid. De kleine scherpe deeltjes, die los kunnen komen, bij asbest kunnen op de longen komen. Zij kunnen nooit verwijderd worden. Deze stof is hierbij kankerverwekkend. Dat moet dus worden voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in