Tips ramen zemen

0
1009
tips ramen zemen
tips ramen zemen

Ramen zemen is een kunst. Niet iedereen doet het even graag en niet iedereen doet het even goed. Als je de professionele ruitenwassers ziet, lijkt het bijzonder eenvoudig, maar toch is het niet zo makkelijk. Wij geven alvast wat tips om ramen te zemen.

Tip 1: gebruik goed materiaal!
Gebruik om te beginnen een degelijke spons. Oude sponzen die bijna uit elkaar vallen, werken niet aangenaam en geven een slecht resultaat. Zorg dat je een goede trekker hebt. Het rubber mag geen scheuren vertonen en moet goed aansluiten op het glas. Hou een droge vod bij de hand om de trekker regelmatig schoon te maken. Dit doek mag geen pluizen afgeven. Gebruik daarnaast een goed zeemvel. Enkel natuurlijke zeemvellen geven perfecte resultaten. Heb je hoge ramen? Dan heb je natuurlijk ook een goede trapladder nodig die stevig op de grond staat. Tevens moet de trapladder plaats bieden voor je emmer.

Tips ramen zemen
Wij geven je een aantal tips om je ramen te zemen!Tip 2: doe het niet in volle zon
Als de zon op je raam zit, ga dan niet je ramen zemen. Het water droogt te snel op, en je krijgt vlekken of strepen als resultaat. Wacht even tot de zon weg is en begin er pas dan aan. Ideaal zijn dagen waarop het bewolkt is, niet regent en toch een aangename temperatuur is om buiten te werken. Enkel de binnenkant doen omdat het bijvoorbeeld regent, geeft een onafgewerkte indruk.

Tip 3: gebruik veel water en niet te veel zeep
Gebruik niet te veel zeep. Gebruik eerder wat azijn of ammoniak. Dat is even goed om het vet weg te nemen en het laat geen film achter op het raam. Gebruik veel water zodat je zeker bent dat alle stof mee weggespoeld is.

Tip 4: zo ga je te werk
De belangrijkste van de tips om ramen te zemen is: doe het stap voor stap en in de goede volgorde en de juiste richting. Maak je ramen goed nat met je spons. Vergeet ook de ramen (kaders) zelf niet. Neem je trekker, begin bovenaan en ga van links naar rechts. Telkens je één strook hebt gedaan, veeg je je trekker even af aan een doek. Zo vermijd je spatten. Als je onderaan komt, ga dan nog eens aan de linker- en rechterkant en van boven naar onder over je venster. Neem je zeemvel en ga ook van boven naar onder, en van links naar rechts. Laat het raam nu even drogen. Als je daarna nog vlekken ziet, neem dan een stuk keukenpapier en ga er nog eens over. Wedden dat je ramen glimmen als nieuw?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in