Wat te doen tegen muizen in huis?

0
904
muis in huis

Het zou u toch overkomen, dat u zojuist uw hele woning mooi heeft ingericht en dat u dan in een kast of op zolder muizenkeutels aantreft. Een duidelijke indicatie dat er muizen in uw huis aanwezig zijn. Alleen de gedachte aan de kleine knaagdieren is voor veel mensen al voldoende om de haren op hun rug rechtop te laten staan. Of u nu wel of niet angstig bent voor muizen, wat u zeker niet moet doen is de signalen dat zij actief zijn in uw woning negeren. Voordat u het weet groeit de populatie dan namelijk uit tot een formaat dat het bestrijden alsmaar lastiger zal worden. In samenwerking met De Bestrijdingsbrigade vertellen we u daarom wat u kunt doen tegen muizen in huis.

Muizen vallen plaatsen

De methode om muizen in huis te bestrijden die bij de meeste mensen wel bekend is, is het plaatsen van muizenvallen. Een muizenval is niet meer dan een klein houtenplankje met daarop een metalen veer. Door de veer te spannen zal deze met grote kracht op het nietsvermoedende muisje terechtkomen die probeert het lokaas op te eten. Het knaagdier komt hiermee op een snelle manier aan zijn einde.

 

Diervriendelijke vallen

muizen
Wat kan je doen tegen muizen in je huis?

Indien u de muizen wel uit uw huis wilt hebben maar liever niet wilt doden, dan zijn er ook diervriendelijke vallen te koop. Dit is een kooi waar de muis inloopt op zoek naar voedsel en hier vervolgens niet meer uit kan komen. Nadat de muizen gevangen zijn, kunt u deze in de natuur uitzetten.

Muizengif strooien

Mocht de muizenpopulatie in uw huis al tot een groot aantal zijn uitgegroeid, dan is het aan te raden om de meest effectieve bestrijdingsmethode in te zetten. Muizengif strooien op de plekken waar u signalen hebt gezien van de aanwezigheid van muizen is de beste manier om snel van uw probleem af te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in