Voordelen van zonnepanelen

0
532

Duurzaamheid is niet een hype die even duurt en vervolgens weer afneemt. Iedereen heeft door dat de opwarming van de aarde een feit is en wil daarom zijn steentje bijdragen aan een betere en schonere uitstoot. Een grote stap die je hiervoor kan maken is door het huren of kopen van zonnepanelen op de woning. In deze blog gaan we daarom kijken wat deze panelen precies doen. Ook kijken we naar de voordelen die de panelen bieden wanneer je er voor kiest om zonnepanelen op het dak van de woning te laten plaatsen.

Wat zijn zonnepanelen en hoe wekken deze energie op?

Zonnepanelen zijn vrij ingewikkelde systemen, maar heel simpel uitgelegd bezitten de panelen bepaalde cellen welke zonlicht kunnen omzetten naar energie. Wanneer de zon dus schijnt op de panelen, betekent dat dat er energie wordt opgewekt. Het is een fabel dat dit alleen gebeurt op hele warme dagen omdat de zon uiteraard altijd schijnt. Wellicht zitten er wel eens wolken voor en kan dat er voor zorgen dat er minder energie wordt opgewekt op dat moment, maar het is niet zo dat er geen energie wordt opgewekt wanneer de zon op die dag minder fel is. Je wekt dus in wezen je eigen energie op en doet dit ook nog eens op een hele duurzame manier. Een hele grote stap dus die je kan zetten om op een verantwoorde manier om te gaan met de aarde. Laten we kijken naar nog wat andere redenen voor het aanschaffen of huren van de panelen.

Voordelen van zonnepanelen

Er zitten namelijk verschillende voordelen aan de panelen en de eerste daarvan heeft te maken met de kosten die het maandelijks bespaard. Wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je namelijk geen energiebelasting te betalen die je normaliter wel betaald wanneer je een abonnement hebt bij een leverancier. Deze kosten worden steeds hoger omdat het een niet duurzame manier is van stroom inwinnen. Je bespaart dus maandelijks de belasting en alle extra kosten die er bij komen kijken waneer je kiest voor een abonnement voor de elektriciteit. Ook is het zo dat de panelen het huis meer waard maken. Wanneer je dus investeert in de panelen, zoals je natuurlijk ook kan investeren in andere objecten die uiteindelijk zorgen voor een betere prijs voor de woning, kan dit ook met zonnepanelen. Ook is het zo dat zonnepanelen in de meeste gevallen lang meegaan. Met lang bedoelen we zo’n 25 jaar en dat terwijl de panelen nauwelijks onderhoud behoeven. Als laatste is het zo dat er ook nog eens belastingvoordeel uit voort kan komen. De panelen kunnen namelijk zorgen voor verschillende subsidies in de gemeente en landelijks via de belastingdienst tijdens de jaarlijkse aangifte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in