4x tips voor gazon onderhoud

0
1180

Het onderhoud van je gazon is een van de belangrijkste taken als het gaat om het behouden van een mooi en gezond gazon. Daar komen allerlei verschillende taken bij kijken zoals bijvoorbeeld onkruidwieden en bemesten. Heb je net gekozen voor gras in je tuin en weet je niet zo goed hoe je het gras mooi groen kan houden? Lees dan hier de tips die je gaan helpen voor een mooie uitstraling van je tuin.

Onkruid

Je houdt het helaas niet tegen, de groei van onkruid in het gazon. Onkruid hoeft niet zo zeer lelijk te zijn, het kunnen namelijk ook mooie bloemen zijn. Echter kunnen deze bloemen wel het egale gazon verstoren. Houd het gazon daarom vanaf het begin goed bij. Deze bloemen kan je makkelijk verwijderen met een grasmaaier. BIj laaggroeiend onkruid is dit wel wat lastiger. Deze vorm van onkruid ontsnapt namelijk aan de grasmaaier. Als je dit niet goed bijhoudt kan het zorgen voor lelijke plakken in het gras en soms zelfs zorgen voor ziektes.

Maaien

Maaien is een van de belangrijkste werkzaamheden om je gazon mooi te houden. Door regelmatig het gras te maaien geef je het onkruid zo min mogelijk de kans om het egale gazon aan te tasten. Kijk hierbij goed naar wat voor soort gras er in je tuin ligt en hoe je dit het beste kunt maaien en met welke machines. De scherpte van de messen spelen hierin een belangrijke rol. Om een zo vol mogelijk gazon te creëren is het belangrijk om goed te kijken naar de hoogte van het gras. Maai daarnaast de eerste keer het gras niet te kort, dit kan namelijk een droog gazon veroorzaken. Houd hierbij een gras lengte aan van 10 cm. Hierna kan het gras vaker korter worden gemaaid.

Bemesten

Ook bemesting is een belangrijke taak die zeker uitgevoerd moet worden voor het behouden van een mooi gazon. Gras heeft namelijk ook de juiste voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien en daarnaast ook de mooie groene kleur te behouden. Je zou het misschien niet denken, maar stikstof speelt hierin een belangrijk element en zorgt voor een goede bladgroei. Gelukkig hoef je niet wekelijks het gras te bemesten. Doe dit wel minimaal 2 keer per jaar. Kijk ook hierbij goed naar welk type gras je hebt zodat je de juiste gazonmest kunt aanschaffen. Daarnaast is het aan te raden om te gaan bemesten op een windstille dag. Ook een vochtige grond en voorspelling van regen doen het bemesten van het gras goed. Heb je daarnaast bloemen in je gazon? Bemest dit gedeelte dan zeker niet. Dit kan er juist voor zorgen dat het gras wild gaat groeien en er voor zorgt dat de bloemen verdwijnen tussen het gras.

Toch liever al kant-en-klare grasmatten kopen? Dat kan uiteraard ook. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Graszoden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in