Containers in de tuin? Werk ze weg!

0
1549
containers wegwerken
containers wegwerken

Tegenwoordig zijn we allemaal druk bezig met recyclen. We moeten steeds beter op onze planeet letten. Een gevolg van al dat sorteren en recyclen is dat je nu 3 containers hebt die je in de tuin moet opbergen. Groenafval en restafval hebben een aparte bak en op steeds meer plekken zie je dat de gemeente ook een aparte bak levert voor oud papier. Dat zijn dus drie containers die uiteindelijk best wat plek innemen in je tuin. Hoe zorg je ervoor dat deze containers wat minder aanwezig zijn in je tuin? We nemen wat mogelijkheden met je door om de containers in de tuin weg te werken.

Ombouw

Dit is waarschijnlijk de meest bekende optie. Bij veel bouwmarkten en tuincentra kan je speciale ombouwen kopen, meestal van hout, die je als het ware om je container heen zet. De containers staan dan nog steeds in de tuin natuurlijk, maar ze vallen een stuk minder op. De meeste ombouwen hebben een deur aan de voorkant zodat je makkelijk de container er in en uit kan rijden en een deksel bovenop zodat je alsnog makkelijk je afval weg kan gooien. Een ombouw om je containers weg te werken zijn er in vele soorten. De meeste zijn van hout, maar er zijn ook modellen speciaal gemaakt om bijvoorbeeld klim-op of buxusplanten om de container heen te laten groeien.

Plantenbak of schutting

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag om je containers in de tuin weg te werken. Met een stuk schutting kan je al snel een afscheiding maken in de tuin om je containers achter te zetten. Natuurlijk kan je dit ook met plantenbakken doen. Een andere goede optie is een plantenbak met een stuk schutting bovenop. Meestal zijn deze op een perfecte hoogte om je containers achter te zetten. Bij veel tuincentra en bouwmarkten kan je deze plantenbak met schutting kopen als handig bouwpakket.

containers
Wil je containers wegwerken? Dan kan je een taxus gebruiken.

Ondergronds

Misschien heb je er wel eens aan gedacht hoe makkelijk het zou zijn om je containers ondergronds op te bergen. Zeker als je een kleine tuin hebt kunnen de containers al snel veel plek innemen. Het is misschien bij je op gekomen als grapje, maar het kan echt! Er zijn bedrijven die speciale liften maken zodat je al je containers onder je terras kan laten zakken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dit een best prijzige oplossing, maar als je een flink budget hebt is het een optie.

Ook is er het zogenaamde verzinksysteem. Dit is een bak van ongeveer een halve meter diep die je in de grond plaatst. Vervolgens kan je doordat de bak schuin is aan een kant, je container in de bak rijden. Op deze manier staat je container een flink stuk lager in je tuin. En is je container wat meer uit het zicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in