De tuin inrichten met duurzame materialen

0
1152
tuin inrichten

Bij een groene stadswoning hoort natuurlijk een mooie en hippe stadstuin waarin je heerlijk kunt ontspannen met een drankje en een goed boek. Ben jij benieuwd naar de laatste trends voor in je tuin? In dit artikel vertellen we je er alles over en zul jij inspiratie opdoen om jouw tuin een complete make-over te kunnen geven. We kunnen in ieder geval wel alvast verklappen dat we komend seizoen ontzettend veel duurzame materialen zien; zowel in als om het huis. Ook in de inrichting van je tuin mag het gebruik van duurzame materialen dus niet ontbreken!

Natuurlijke en duurzame materialen

Het komende seizoen zien we veel verschillende trends terug voor in je tuin. Zo is het helemaal hip om bij je groene stadswoning een bijpassende ‘urban jungle’ in je tuin te creëren. Met het gebruik van strakke tuinmeubelen, gemaakt van natuurlijke materialen, zorg jij tussen een groene oase voor een heerlijke plek om tot rust te komen. Wil jij liever een landelijke en stoere look voor je tuin? Dan kun jij inspiratie opdoen met tuinmeubelen en accessoires gemaakt van ruwe materialen die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruwhouten tafel, uiteraard gemaakt van duurzaam hout. Naast het gebruik van duurzame materialen, is het natuurlijk ook duurzaam om materialen te hergebruiken. Leef je bijvoorbeeld uit met pallets, steigerhout of ander materiaal dat je nog in huis of in de schuur hebt liggen. Daarnaast vind je tweedehands of bij de kringloop soms ook spullen die je prima kunt hergebruiken voor de inrichting van je tuin!

Duurzame details

Naast tuinmeubelen van natuurlijke en duurzame materialen kun je je tuin natuurlijk ook op een andere manier duurzaam inrichten. Zo kun je kiezen voor duurzame tuinverlichting en is het aanleggen van een moestuintje duurzaam én een leuke hobby. Tot slot is het aan te raden om voor planten te kiezen die lang meegaan en ook wat geurende bloemen in je tuin te plaatsen. De bloemen zullen insecten aantrekken, wat weer een positief effect heeft op de groei van je planten. Met de juiste details maak jij de inrichting van je duurzame en hippe tuin dan ook helemaal af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in