Schuur inrichten

0
1499
Schuur opruimen

De totale chaos

De schuur is gekend als dat grote rommelhok achteraan in de tuin. Volgepropt met spullen die je niet meer gebruikt, maar waar je nog niet klaar voor bent afscheid van te nemen. Als je dan toch nog eens iets onder het stof wilt uithalen, is het bijna een onbegonnen zaak dat ene spulletje terug te vinden. In de schuur heerst totale chaos.

Eerst ruimte scheppen

Toch heeft een schuur een grote meerwaarde voor je huis. Het betreft meestal een aanzienlijke oppervlakte. Wie deze oppervlakte optimaal gebruikt en praktisch inricht, zal snel de voordelen van een schuur ontdekken. Om te beginnen is het belangrijk ruimte te scheppen. Haal heel de schuur leeg en neem even de tijd om met iedereen te overleggen welke spullen weg mogen. Je kan deze verkopen op een tweedehandssite. De spullen die geen waarde meer hebben, gaan naar het containerpark. Sorteer daarna alles wat de eliminatieronde heeft overleefd. Nu is het tijd om de schuur in te richten. Begin met de schuur volledig op te meten. Zowel de oppervlakte als hoogte zijn van belang. Ook ramen en deuren meet je best op.

schuur opruimen
Weet je niet waar je moet beginnen om je schuur op te ruimen? Lees de tips

Schuur inrichten volgens plan

Van het ogenblik dat je een volledig overzicht hebt van wat er in de schuur moet komen, kan je beginnen spullen terugplaatsen. Op Pinterest zijn er duizenden voorbeelden en handige tips om je schuur in te richten. Heel veel zaken kan je maken met wegwerpmateriaal. In een handomdraai heb je van een pallet een fietsrek gemaakt. Een oude kleerkast wordt al snel omgetoverd tot een opbergkast. Deel je opbergkast in aan de hand van de spullen die je er in plaatst. Een kast van 1 vierkante meter met 5 volle leggers, of met 10 volle leggers, is een wereld van verschil. Gebruik de oppervlakte zo optimaal mogelijk. Spullen die je vaker nodig hebt, leg je best op ooghoogte en op plaatsen waar je makkelijk bij kan. Zaken die je bijna nooit gebruikt, kunnen bovenop, of onderaan geplaatst worden. Je bespaart veel ruimte door in de hoogte te werken. Wanneer je in de winter je tuinkussens stockeert in je schuur, kan je deze perfect bovenop het opbergrek plaatsen. Zorg er dan wel voor dat er een laddertje aanwezig is in de schuur. In hoge schuren is het ruimtebesparend om rekjes aan het plafond te hangen. Ook het ophangen van fietsen is zeer ruimtebesparend. Ramen zorgen voor lichtinval en geven de schuur een ruimer gevoel. Tracht daarom de ramen vrij te houden.

Blijf verder praktisch inrichten van de schuur

Zo. Is je schuur ingericht? Het zal je opvallen hoeveel extra plaats je gecreëerd hebt. Bij de verder inrichten van je schuur is het belangrijk steeds praktisch te werk te gaan. Stel je steeds de vraag: welke spullen wil ik opbergen? Hoe doe ik dat het best? Wat heb ik daar voor nodig? Zo wordt dat rommelhok een handige schuur. Je schuur praktisch inrichten is makkelijker dan je denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in