Tuinmeubilair kopen? Volg deze tips!

0
592
houten tuinmeubelen
houten tuinmeubelen

Nu we midden in de zomer zitten, willen we allemaal onze tuin weer lekker zomerproof maken. Zo willen we dat het gazon er strak en tiptop bij ligt en zeggen we vaarwel tegen onkruid, terwijl de bloemetjes en plantjes in volle bloei staan. Het enige wat we nog missen, is een heerlijke tuinset om op neer te ploffen, zodat je lekker kunt genieten van het zonnetje. Misschien heb je nog een tuinset in de schuur staan. Zo niet, dan wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Als je van plan bent om nieuw tuinmeubilair te kopen, dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook een trendy tuinset hebben. Ben jij daarom ook benieuwd naar wat de trends zijn op het gebied van tuinsets en waar je zoal op moet letten? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er meer over!

Welk materiaal is het beste voor een tuinset?

Tegenwoordig zijn tuinsets in allerlei materialen te verkrijgen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit allerlei kleuren: zwart, bruin, wit, grijs en nog veel meer. We kunnen ons dus goed voorstellen dat dit aanbod nogal overweldigend is.

Een houten tuinset komt in bijna iedere tuin wel goed tot zijn recht, alleen is het nadeel van hout helaas wel dat het meer onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld kunststof wicker.

tuin
                 Een mooie tuinset voor in je tuin plaatsen.

Wicker wordt meestal om een stalen of aluminium frame gewikkeld en kan daarom beter met allerlei weersomstandigheden omgaan. Tegelijkertijd heeft wicker wel een natuurlijke uitstraling waar veel mensen naar op zoek zijn.

Ben je juist meer op zoek naar een moderne en strakke uitstraling? Ga dan voor aluminium tuinsets. Dit materiaal is ook onderhoudsarm en zal niet snel roesten. Wel moet je oppassen voor de zon: aluminium verkleurt soms als het te lang in de zon heeft gestaan.

Houd de afmetingen bij de hand

Een belangrijke tip is dat het erg belangrijk is om rekening te houden met de afmetingen van zowel jouw tuin als het tuinmeubilair zelf. Aan een te kleine of een te grote tuinset heb je namelijk niet zoveel, ook al is het meubilair qua looks en uitstraling verder perfect. Een te grote tuinset past niet en een te kleine tuinset is onhandig omdat je de zitruimte mist. Bedenk dus hoeveel zitplekken je nodig hebt, maar wees daar wel realistisch in. Als je bijvoorbeeld een klein tuintje hebt, dan wordt het moeilijk om daar een loungebank voor meerdere personen neer te zetten.

Om je een beter idee te geven: de standaardmaat voor een rechthoekige tuintafel voor zes personen is 180 x 90 centimeter. Daar moeten de stoelen ook nog bij komen, dus moet je ook rekening houden met een beetje speling rondom de tafel (en dus ook de stoelen). Het is wel zo prettig als je de stoel comfortabel naar achteren kunt schuiven, zonder dat je tegen een muur aanbotst. Ook moet er nog ruimte overblijven om achter de stoelen langs te lopen. Houd dus als vuistregel aan dat je ongeveer 120 centimeter bij de afmetingen van de eettafel moet optellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in