Welke bloemen planten in je tuin?

0
1518
bloem planten in tuin
bloem planten in tuin

Heb jij een mooi stuk grond achter je huis? Dan moet je hier zeker gebruik van maken. Veel mensen leiden een relatief druk leven. Daarom wordt er tegenwoordig vaak voor gemak gekozen. In een tuin worden veel tegels gelegd, zodat er zo weinig mogelijk onderhoud is. Maar dit vaak niet sfeervol. Ook worden er vaak veel (kunststof) speeltoestellen voor kinderen in gezet of wat denk je van de trampoline, deze is ook niet meer weg te denken bij veel gezinnen met kinderen. Maar het zijn natuurlijk absoluut geen sfeermakers. Wat wel sfeermakers zijn, zijn bloemen. Of je nou voor gemak kiest of niet, het is altijd mogelijk, er zijn genoeg mogelijkheden, voor ieder wat wils…

Bloembakken

Bloemen maken de sfeer in de tuin. Als je toch veel tegels in je tuin wilt, dan zijn bloembakken een oplossing. Zet op een aantal punten een paar mooie bloembakken. Als je elke dag even de dode bloemetjes verwijderd en bij warm weer geef je ze een beetje water, dan ben je al een heel eind. Dit hoeft echt niet veel tijd te kosten, maar het brengt wel veel sfeer in je tuin.

Bloembakken
Wanneer bloembakken worden gevuld worden, geeft dit een mooi vol gevoel in de tuin.

Bloembollen

Heb je niet alleen tegels in je tuin, dan is het erg leuk om bloembollen te planten. Kinderen vinden het ook erg leuk om dit samen met hun vader of moeder te doen. En als ze dan het eerste groene puntje boven de grond uit zien komen, zijn ze super trots: zij hebben deze bloembollen tenslotte in de grond gestopt. Het is erg leuk om die bloemen dan op te zien komen en te zien bloeien. Vaak bloeien dit soort bloemen maar kort, dat is dan wel weer jammer.

Vaste planten / bloemen

Als je genoeg ruimte in je tuin hebt, is het leuk om vaste plante / bloemen in je tuin te zetten. Als je deze gaat kopen bij het tuincentrum is het goed om te kijken naar de maanden waarin zij bloemen geven. Zo kan je wat verschillende bloemen kopen, zodat je altijd wel wat in bloei hebt staan in je tuin. Zo’n bloemenzee is erg mooi!

Tuincentrum

Heb je geen idee wat voor jou de juiste optie is? Neem dan wat foto’s van je tuin mee naar het tuincentrum. Ze helpen jou daar graag om te kijken wat voor jou de beste mogelijkheden zijn. Samen komen jullie er vast wel uit en heb jij over een tijdje ook een geweldige bloementuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in