Zo min mogelijk werk aan uw tuin

0
1174
Kunstgras

Het bijhouden van uw tuin is voor de meeste mensen echt een klusje. In uw weekend met de tuin bezig zijn, daar heeft u echt geen zin in. In dit artikel leest u verscheidene tips over manieren om het onderhoud aan uw tuin zo veel mogelijk te verminderen. 

Kunstgras

Kunstgras is nepgras dat vrijwel niet van echt te onderscheiden is, als het van goede kwaliteit is uiteraard. Dit kunstgras kunt u in uw tuin laten leggen om er zo voor te zorgen dat u veel minder tijd kwijt bent aan uw tuin. Het gras maaien is één van de grootste bezigheden als het op de tuin aankomt. Ook is grasmaaien één van de klusjes die het meest wordt gehaat. Als u kunstgras in uw tuin legt, zal dit dus ook uw geluk verhogen, omdat u zich niet meer hoeft te irriteren aan zulke klusjes. Ook kan bij kunstgras geen onkruid tussen het gras doorkomen. Onkruid wieden behoort dan ook niet meer tot uw bezigheden. Ook zullen er geen kale plekken meer in uw tuin verscheinen. Kortom: kunstgras is ideaal voor u en uw tuin in alle opzichten.

Kunstgras
Kunstgras is tegenwoordig van een zodanige hoge kwaliteit dat het nauwelijks van echt gras meer te onderscheiden is.

Tegels

Uw hele tuin hoeft uiteraard niet uit bloemen of gras te bestaan. Als u tegels in uw tuin laat leggen zal dit het werk wat u aan levende planten heeft ook drastisch verminderen. Hoe meer tegels u in uw tuin heeft liggen, hoe minder werk u heeft aan uw tuin. Tegels hebben vaak een slecht imago. Een betegelde tuin wordt als ongezellig of saai aangezien. Echter is dit totaal onwaar. Tegels kunnen juist uw tuin erg mooi opvleuren. Een terras van tegels in een bepaalde kleur doet vaak wonderen voor het aanzicht van uw tuin. Ook zijn tegels uiteraard erg handig voor het plaatsen van stoelen en tafels. Ook kunt u uiteraard op een tegel nog een plantenbak deponeren. Dit zorgt er dan voor dat er toch nog genoeg groen in uw tuin aanwezig is. Het voordeel van plantenbakken is dat er geen onkruid bij komt en dat planten makkelijker te onderhouden zijn omdat ze gebonden zijn aan de oppervlakte van de plantenbak.

 

Als u een deel kunstgras en een deel tegels laat plaatsen in uw tuin, zal dit de tijd aanzienlijk verminderen die u kwijt bent met uw tuin. Vrije zaterdagen kunnen dan weer gewoon echt vrij zijn. Ook hoeft u geen geld te geven aan een tuinman die de klus voor u klaart. Met deze tips bent u namelijk zo klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in