Een industriële woonkamer met het oog voor detail

0
884
woonkamer
woonkamer

Het is tegenwoordig vooral de jeugd die hun woonkamer industrieel willen inrichten. Toch kun je je afvragen wat dat allemaal inhoud. Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je moet er alles op aanpassen om het geheel in orde te maken. Bij een industriële stijl wordt je geïnspireerd door de fabrieken. Je kunt, als je de hele woonkamer  op die manier ingericht hebt deze omschrijven als kil en rauw, maar vooral ook als erg stoer. Een dergelijke inrichting wordt veel gebruikt bij loftachtige appartementen die voorzien zijn van een open indeling. Je hebt hierbij dus grote ramen en hoge plafonds. Er worden daarbij stoere materialen gebruikt. De uitstraling is in zo’n woonkamer nonchalant. De stijl is erg dominant. De een houdt ervan en de ander vindt het verschrikkelijk.

Inrichting van de woonkamer

Wanneer je een woonkamer wilt gaan inrichten volgens de industriële sfeer moet je daarbij het geheel erop aanpassen.

De vloer

Bij de inrichting kun je voor een kamer met een industriële uitstraling een vloer van hout nemen. Tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van een gietvloer. Het voordeel van dergelijke vloeren is dat je ze gemakkelijk zelf kunt leggen. Ze zijn slijtvast, elastisch en in veel kleuren leverbaar. Je kunt ook een betonvloer nemen, omdat deze het beste past bij een industriële uitstraling.

De muren

Voor de muren kun je er een nemen met gemetselde stenen. Ook een strakke witte muur doet het goed. Toch zijn onbewerkte bakstenen het beste voor dit interieur.

woonkamer
met een aantal simpele touches creëer je al snel een industriële look.

Verlichting

Voor de verlichting kun je industriele lampen gebruiken. De industriele lampen zijn vaak van staal en zien er onbewerkt uit. Het zijn groffe lampen, maar omdat de vraag naar deze lampen tegenwoordig groot is, zijn ze duur in aanschaf.

Meubilair

Voor een tafel kun er een nemen met een dik tafelblad met een stevig stalen onderstel. Ook de stoelen moeten een stoere uitstraling hebben.

Accessoires

Je kunt met accessoires de woonkamer een industriële uitstraling geven. Daarvoor kun je krukjes kunnen nemen, maar ook bijvoorbeeld schemerlampen die van staal gemaakt zijn.

Laten vervaardigen

Je kunt in boeken industriële tafels zien of andere producten die je graag op maat wilt laten maken. Dat is mogelijk om het door een klusjesman te laten vervaardigen. De klusjesman moet een goede vakman zijn om de juiste sfeer in de prodcuten te kunnen brengen. Wanneer hij bijvoorbeeld een tafel moet maken met een dik houten eikenblad zal hij deze met meerdere personen thuis afleveren, omdat hij zeer zwaar is. Je kunt ook naar een tweedehands winkel gaan om daar bepaalde producten te kopen. Je zult merken dat de producten die wilt hebben voor een industrieel interieur niet goedkoop zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in