Geen vis meer in het donker

0
629
Licht in aquarium zetten
Licht in aquarium zetten

Als een vis in het water

Een kat op schoot, een hond in de mand en wat kippen in de tuin. Dat is waar veel mensen aan denken als u het over huisdieren heeft. Alhoewel het beeld van een vis vaak een eenzaam guppy is dat rondzwemt in zijn ronde kom, is dat voor veel liefhebbers natuurlijk wel even wat anders. Tegenwoordig zwemmen de mooiste exemplaren rond in een groot aquarium met zand vanuit een ver land en exotische planten waar tussen de vissen zich helemaal thuis voelen. Ook hoeven de vissen niet meer in het donker te zitten en zijn er veel verschillende mogelijkheden rondom het verlichten van uw aquarium.

LED voor het aquarium

Het verlichten van een aquarium is nog een hele klus op zich, aangezien er verschillende dingen bij komen kijken. Vaak wordt er LED verlichting gebruikt, maar ook hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten. Natuurlijk moet er gekeken worden of u gebruikt maakt van zoet water of zout water en dat hangt natuurlijk af van de soort vissen die u in uw aquarium heeft rondzwemmen. Het soort water kan de keuze van een passende LED verlichting beïnvloeden, aangezien het water invloed kan hebben op de belichting en het materiaal van de verlichting zelf.

Tip: Power LED Aquarium | Speciale Maatvoering

Er zijn verschillende merken LED verlichting verkrijgbaar en ieder merk zal voor- en nadelen met zich meebrengen voor uw specifieke situatie. Niet alle soorten zijn geschikt voor elk aquarium. Het is onder andere belangrijk om te kijken naar de grote van het aquarium, de hoeveelheid en soort vissen die erin zwemmen en wat u nu precies met deze belichting wilt bereiken. Ieder aquarium is uniek en de wensen van iedereen zijn weer anders, wat de keuze voor een passende en optimale belichting kan beïnvloeden.

Uitgelicht: Aquarium LED Verlichting Dimbaar | Eenvoudige Montage

Verlichting voor aquarium
Koraalduivel in aquarium licht

Licht en warmte op een timer

Naast belichting kunnen sommige lampen ook warmte genereren en dit kan van pas komen als de soort vissen een warmer klimaat gewend zijn. Natuurlijk geld dit niet voor iedere vis en is het belangrijk om professioneel advies te vragen als u twijfels heeft over wat het beste is voor uw aquarium. Ook kan het gebruik van een timer een goede toevoeging zijn. Hierdoor kan u de belichting controleren zonder daar ieder uur mee bezig te zijn. Technologie is in staat het licht geprogrammeerd te controleren, waarbij u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat uw vissen opeens in het donker komen te zitten en ze vrolijk verder kunnen zwemmen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in